Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Consiliul comun al Facultății de Drept a Universității din București și al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova
Consiliul comun al Facultății de Drept a Universității din București și al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova
28.11.2017      656             imprimare

La data de 24 noiembrie 2017, Facultatea de Drept a Universității din București a primit vizita delegației Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, conduse de Domnul Profesor Sergiu Băieșu, Decanul Facultății. Cu această ocazie, a avut loc cea de-a patra ședința comună a Consiliilor celor două Facultăți. 

Principalul punct de discuție a constat în colaborarea dintre Facultatea de Drept a Universității din București și Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. 

În acest context, a fost subliniat, în primul rând, că la data de 23.11.2017, Consiliul Facultății de Drept al Universității din București a votat în unanimitate în favoarea continuării participării Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova la Hexagonul Facultăților de Drept, cu drepturi depline.

De asemenea, au fost purtate discuții despre mobilitățile cadrelor didactice începute între cele două Facultăți, mobilitățile studențești, schimburile de cărți, conferințele științifice comune, și colaborarea în cadrul revistelor de specialitate Reprezentanții Consiliului au formulat propuneri despre începerea unei colaborări în domeniul doctoratelor, subliniind posibilitatea redactării tezelor în cotutelă.

Ulterior ședinței comune, membrii Consiliului Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova au luat parte la evenimentul aniversar dedicat Domnului Profesor Volonciu, oferindu-i acestuia o diplomă de excelență și subliniind contribuția importantă pe care domnia sa a avut-o și cu privire la formarea juriștilor din Republica Moldova.

Conducerea Facultății de Drept a Universității din București adresează mulțumiri reprezentanților Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova care au participat la activitățile din 24 noiembrie 2017 și își exprimă încrederea în continuarea frumoasei colaborări dintre cele două facultăți, ale cărei rezultate concrete au fost subliniate în cadrul reuniunii.

Prof. univ. dr. Flavius Antoniu BAIAS

DECAN

Facultatea de Drept București. Eveniment aniversar - Prof. univ. dr. Nicolae Volonciu - 90 de ani

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.