Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / PRELEGERE DESCHISĂ LA FACULTATEA DE DREPT A UNIVERSITĂŢII DE STAT DIN MOLDOVA
PRELEGERE DESCHISĂ LA FACULTATEA DE DREPT A UNIVERSITĂŢII DE STAT DIN MOLDOVA
14.05.2018                   imprimare

La 10 mai 2018, în cadrul Universităţii de Stat din Moldova a avut loc prelegerea deschisă cu studenții facultății de drept, desfășurată de Consiliul Superior al Magistraturii cu suportul Proiectului european de asistenţă ATRECO şi cu susţinerea Ministerului Educaţiei,Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

La prelegere au participat președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, judecătorul Anatolie Galben de la Judecătoria Chișinău, membru al CSM, șeful Direcţiei instruire şi cercetare al Institutului Național al Justiţiei, Alexandra Nica, conducătorul de proiect ATRECO, Carsten Mahnke și expertul internațional în comunicare din cadrul Proiectului European ATRECO, Carmen Mușat.

S-a discutat despre rolul CSM-ului în modernizarea sistemului de justiție, optimizarea hărții judecătorești, specializarea judecătorilor, au avut loc dezbateri la subiectul "Zero toleranță" la corupție și cunoașterea implicării europene în modernizarea țării.

Auditoriul a fost informat referitor la admiterea la Institutul Național al Justiţiei, modul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere pentru formarea iniţială a candidaţilor la funcţii de judecător şi de procuror.

Evenimentul a avut loc în cadrul Campaniei de informare publică în mun. Chișinău, în scopul informării cetățenilor asupra stadiului implementării reformei în sistemul judecătoresc - beneficii, impedimente, perspective și a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, în cooperare cu Universitatea de Stat din Moldova, cu suportul Proiectului european "Sporirea Eficienței, Responsabilității și Transparenței Instanțelor Judecătorești în Moldova" ATRECO.

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.