Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / RAPORT privind participarea la Summer School in International and European Law 2018 du Réseau Etude des mouvements des ordres juridiques international et européen (EMOJIE)
RAPORT privind participarea la Summer School in International and European Law 2018 du Réseau Etude des mouvements des ordres juridiques international et européen (EMOJIE)
06.11.2018      1227             imprimare

 

RAPORT

 privind participarea la Summer School

in International and European Law 2018 du Réseau Etude des mouvements des ordres juridiques international et européen (EMOJIE)

« Communauté internationale et droits de l'humanité » : mythe  et réalisations,

Universitatea Sophia Antipolis, Nice, Franța,

4-7 septembrie 2018.

            În perioada 4-7 septembrie 2018, Violeta COJOCARU, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Director Departament Drept Internațional și European, Facultatea Drept, Universitatea de Stat din Moldova și Serghei RUSU, lector universitar, doctorand în cadrul Școlii Doctorale Științe juridice, au participat la Școala de vară de Drept Internațional cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la crearea Institutului de Drept al Păcii și Dezvoltării fondat de către profesorul René-Jean Dupuy și cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea acestei figuri marcante a doctrinei franceze de drept internațional a sec. XX.

            „Comunitatea internațională și drepturile omului": mit și realizare a fost genericul Școlii de vară, eveniment care se desfășoară anual în Nice, Franța și reunește profesori și doctoranzi, tineri cercetători din cele mai prestigioase universități din Europa în cadrul unor panele de discuții axate pe conceptul dreptului internațional, rolul acestuia în dezvoltarea comunității internaționale precum și respectarea drepturilor omului în diferite domenii ale dreptului internațional.

            Discuțiile în cadrul panelelor au fost libere, astfel fiecare participant putea să-și exprime părerea cu privire la tema studiată și să își împărtășească viziunile proprii cu referire la subiectul abordat.

            Particularitatea principală a Școlii de vară petrecute la Universitatea Sophia Antipolis din Nice constă în faptul că aceasta reunește în cadrul acelorași panele de discuții atât doctoranzi care efectuează studii pe marginea temelor de doctorat, cât și conducători ai tezelor de doctorat care îi ghidează cu referire la direcțile de cercetare alese fapt care sporește calitatea studiului efectuat, fiind un schimb de experiență prielnic științei dreptului internațional.

            Școala de vară a servit un bun prilej pentru a face schimb de informații cu referire la evoluția și dezvoltarea dreptului internațional, precum și impactul acestuia asupra comunității internațonale.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.