Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Masa rotundă „Criza migrației în Europa - o provocare pentru reformarea sistemului internațional de protecție a refugiaților?"
Masa rotundă „Criza migrației în Europa - o provocare pentru reformarea sistemului internațional de protecție a refugiaților?"
04.12.2018      1100             imprimare

Masa rotundă „Criza migrației în Europa - o provocare pentru reformarea sistemului internațional de protecție a refugiaților?"

La 30 noiembrie 2018 în cadrul Facultății de Drept și-a desfășurat lucrările masa rotundă cu genericul „Criza migrației în Europa - o provocare pentru reformarea sistemului internațional de protecție a refugiaților?" 
În cadrul mesei rotunde, studenții anului II și IV a Facultății de drept au prezentat comunicate științifice privind criza migrației pe care au abordat-o din mai multe perspective. Participanții au relevat principalele probleme cu care se confruntă astăzi sistemul colectiv de distribuire a cotelor de refugiați din cadrul UE, rolul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, drepturile refugiaților, precum și procesul de acordare a statutului de refugiat, diferențierea dintre migranții economici și refugiați sub aspect juridic.
Scopul mesei rotunde a fost de a sensibiliza studenții Facultății de Drept vis-s-vis de criza migrației în Europa.
Evenimentul a fost organizat de către Departamentul Drept Internațional și European în parteneriat cu Centrul pentru dezvoltarea educației și sănătății, Cabinetul Avocatului “Roșca Valentin” și Asociaţia Obştească „Centrul pentru dezvoltarea educației și sănătății (CEDES)".
 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.