Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova
European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova
17.12.2018                   imprimare

În perioada 11-14 decembrie 2018, o delegație din partea Facultății de Drept: dr. hab în drept, prof. univ., Violeta Cojocaru; dr. hab în drept, conf. univ., Scobioală Diana; dr. în drept, conf. univ., Natalia Zamfir; dr. în drept, conf. univ., Cojocaru Vladlen; doctorand USM, Obadă Dumitru și studenta anului III, Cereteu Ana s-au aflat în mobilitate la Școala de Drept din Tallinn-TalTech, Estonia, în cadrul proietului Erasmus + ,,European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova".

Programul vizitei a inclus seminare tematice, prezentări conexe drepturilor omului, care au făcut posibilă analiza comparativă a acestui segment, precum și instruiri cu privire la organizarea procesului educațional superior în Estonia, în general și în cadrul Școlii de Drept din Tallinn, în special. Tematica expusă a fost diversă, incluzând următoarele subiecte: managementul resurselor umane în cadrul unei universități, integritatea academică, reformele și standardele unei curricule, transferul inovațional și cognitiv, drepturile omului în legislația Republicii Moldova.

În context, s-au discutat și viitoarele posibilități de colaborare la nivel bilateral și în programe europene comune. Vizita a sfârșit cu o sesiune de întrebări și concluzii, și cu înmânarea de diplome. 

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.