Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / La data de 06 februarie 2019, în incinta Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a fost lansată cu succes “Asociația de cultură juridică “Henri Capitant“ – Moldova”
La data de 06 februarie 2019, în incinta Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a fost lansată cu succes “Asociația de cultură juridică “Henri Capitant“ – Moldova”
08.02.2019      1273             imprimare

La data de 06 februarie 2019, în incinta Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a fost lansată cu succes "Asociația de cultură juridică "Henri Capitant" - Moldova" cu participarea invitaților speciali; reprezentanții Asociației „Henri Capitant" a prietenilor de cultură juridică franceză (L'ASSOCIATION „HENRI CAPITANT" DES AMIS DE LA CULTURE JURIDIQUE FRANCAISE), Philippe Dupichot, secretar general al Asociației „Henri Capitant", profesor la Universitatea Paris 1 Sorbonne și Cyril Grimaldi, secretar general adjunct, profesor la Universitatea Paris 13.
La eveniment au fost prezenți Martine Zejgman - reprezentanta Ambasadei Franței în Republica Moldova, Roxana Țurcanu-Tolomey - reprezentanta Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), profesori și studenți din cadrul Filierei Francofone, cât și publicul interesat de cultura juridică din spațiul francofon.
"Asociația de cultură juridică "Henri Capitant" - Moldova" este o asociație obștească neguvernamentală, scopurile primordiale ale căreia sunt: stabilirea parteneriatului cu mediul academic francez, schimbul de experiență în domeniul expertizei științifice juridice, dezvoltarea cooperării interuniversitare pe segmentul școlii francofone.
La eveniment, Secretarul General al Asociației "Henri Capitant"- Franța a prezentat evoluția și activitatea asociației, la fel, s-au discutat cele mai importante aspecte ce vizează stabilirea parteneriatului între cele două asociații, posibilitatea studenților de la Filiera Francofonă din cadrul Facultății de Drept USM de a beneficia de stagii profesionale în Franța, cît și alte chestiuni de ordin logistic.
Organizatorii evenimentului, fondatorii Asociației, conf. Cimil Dorin, prof. Cojocaru Violeta și conf. Plotnic Olesea, profesori în cadrul Facultății de Drept USM exprimă gratitudinea și mulțumire invitaților speciali și publicului prezent, interesați de cultura juridică franceză și încurajează studenții să se implice activ în cunoașterea și promovarea culturii juridice franceze.

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.