Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Mesajul echipei Universității de Stat din Moldova după participarea la Concursul Internațional de Drept internațional umanitar Jean Pictet, ediția 2019 (Obernai, France)
Mesajul echipei Universității de Stat din Moldova după participarea la Concursul Internațional de Drept internațional umanitar Jean Pictet, ediția 2019 (Obernai, France)
10.04.2019      637             imprimare

În calitate de participanţi la cea de-a 31-a ediţie a Concursului de drept internaţional umanitar Jean-Pictet, desfăşurată în acest an în comuna Obernai, Franţa, am fost onoraţi şi încurajaţi să reprezentăm Universitatea de Stat din Moldova. Ar fi ireal să transpunem cu exactitate gama de emoţii simţite la prima realizare a rolului pe care îl aveam în cadrul acestui exerciţiu internaţional, însă un lucru putem afirma cu certitudine, niciun gând de plictiseală sau dubii nu ne-a străbătut orizonturile, atât timp cât eram conștienți de sarcina noastră şi profesionalismul de care trebuia să dăm dovadă. Motto-ul competiţiei, pe toată durata acesteia, a fost: "We meet. We learn. We compete.'' / "Ne cunoaştem. Învăţăm. Concurăm.'' - trei criterii care au fost satisfăcute cu desăvârșire, îndeosebi noile cunoștințe, diversitatea în gândire, percepţii, inteligenţă şi un spirit competitiv excepţional care nicidecum nu a eclipsat raporturile familiare cu membrii celorlaltor echipe, ci dimpotrivă, le-a adăugat un specific distinctiv. În cadrul desfăşurării concursului, am avut ocazia să interacţionăm cu studenţi distinşi din toate colţurile lumii, să ne împărtăşim cunoştinţele acumulate în domeniul dreptului internaţional umanitar, să ne asumăm rolul reprezentanților diferitor instrumente şi instituţii de drept internaţional, să simulăm misiuni de menţinere a păcii în teritoriu, să ne expunem părerea pe marginea unor diferende internaționale.

            La rândul nostru, dorim să aducem mulţumiri cordiale întregului colectiv didactic al Departamentului de drept internaţional şi european pentru susţinere şi o pregătire profesională intensivă, precum şi rectoratului Universităţii de Stat din Moldova pentru suportul material acordat şi încrederea manifestată întru promovarea studenţilor la nivel internaţional.

            Încurajăm insistent studenții Facultății de Drept să participe la acest concurs, iar noi vă asigurăm că veți avea parte doar de emoţii pozitive şi o experienţă inedită atât în timpul, cât şi după finalizarea competiţiei!

Călin Drugaliov,

Cristian Rotaru,

Radu Baleca

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.