Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Atelierul anual ştiinţific consacrat Zilei Europei sărbătorită la data de 9 mai: „Mecanisme moderne de protecție a drepturilor omului în Uniunea Europeană”
Atelierul anual ştiinţific consacrat Zilei Europei sărbătorită la data de 9 mai: „Mecanisme moderne de protecție a drepturilor omului în Uniunea Europeană”
14.05.2019      878             imprimare

Atelierul anual ştiinţific consacrat Zilei Europei sărbătorită la data de 9 mai: „Mecanisme moderne de protecție a drepturilor omului în Uniunea Europeană" ș-a desfășurat lucrările sub egida  Departamentului de Drept Internaţional şi European  al Facultății de Drept.
Activitatea studenţilor ciclului I Licența a fost efectuată în grup cu aplicarea metodei învățării problematizate (Problem Based Learning), li s-a propus să elaboreze în loc de lucru individual un proiect de grup mic de persoane(3-4) bazat pe o problemă actuală în contextul tematicii atelierului, prin prisma jurisprudenței Curții de Justiție a UE.
În modelul PBL lucrul în grup are mai multe avantaje: studenţii sunt mai responsabili, se implică mai mult, fiecare membru al grupului tinde să contribuie cât mai mult la rezultatul final. Ajutorul reciproc al studenţilor este esenţial şi determinant pentru definitivarea cu succes a proiectului.
În cadrul procesului de învăţare-predare bazat pe PBL studentul devine un partener în procesul educaţional, iar relaţia profesor-student se bazează pe cooperare şi colaborare. Studenţii sunt văzuţi nu doar ca tineri studioşi, dar şi ca agenţi ai schimbării şi promotorii diverselor mecanisme eficiente.
În cadrul sesiunii au  fost  abordate  diferite  subiecte, printre care: accesul la justiție în cadrul UE; dreptul la libera circulație; discriminarea femeilor în cadrul raporturilor de muncă; libertatea de exprimare versus viața privată prin prisma Cuții de Justiție a UE. De asemenea s-a abordat politica UE privind drepturile omului și democrația.
Departamentul Drept Internațional și European aduce cele mai sincere felicitări participanților pentru comunicările prezentate și pentru contribuirea bunei desfășurări a evenimentului științific.  

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.