Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Masa rotundă interuniversitară cu genericul "Perspectivele dezvoltării Dreptului Medical în Republica Moldova"
Masa rotundă interuniversitară cu genericul "Perspectivele dezvoltării Dreptului Medical în Republica Moldova"
21.05.2019      1263             imprimare

Pe data de 16 mai 2019, între orele 10:00 - 12:00, Departamentul Drept Privat din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, împreună cu Departamentul Juridic din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" au organizat și desfășurat Masa rotundă interuniversitară cu genericul "Perspectivele dezvoltării Dreptului Medical în Republica Moldova", eveniment practico-științific coordonat și moderat de către dr. hab., prof. univ. inter. Nicolae Sadovei (U.S.M.) și dr., conf. univ. Tatiana Novac (U.S.M.F.). La eveniment au participat reprezentanți ai mediului universitar din ambele instituții - șefi de catedră și de departamente acdemice, profesori, conferențiari și lectori universitari; membri titulari ai Academiei de Științe; șeful Secției Juridice din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; avocați cu practică în domeniu; doctoranzi; alte persoane interesate. În cadrul manifestării au fost abordate atât subiecte ce țin de domeniul științific și academic - valorificarea oportunităților de dezvoltare academică a dreptului medical în Republica Moldova, importanța dreptului medical în cadrul formării medicilor și farmaciștilor; precum și subiecte de ordin practico-aplicativ - viziuni praxiologice asupra legislației privind statutul profesioniștilor și cel al beneficiarilor în prestarea serviciilor de sănătate, deficiențele calificării juridice a actelor de malpraxis medical, etc. De asemenea, în cadrul mesei rotunde a fost enunțată initiativa de lansare a Centrului Interuniversitar de Drept Medical, care se preconizează a fi creat în temeiul Acordului de parteneriat privind crearea Centrului Interuniversitar de Drept Medical, încheiat și semnat la 17 aprilie 2019 de către rectorii ambelor universități partenere.

Dr. hab., prof. univ. inter. Nicolae SADOVEI

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.