Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Pe data de 23 mai 2019 la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova a avut loc evenimentul practico-ştiinţific: „Abordări juridice privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi".
Pe data de 23 mai 2019 la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova a avut loc evenimentul practico-ştiinţific: „Abordări juridice privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi".
24.05.2019      1245             imprimare

Pe data de 23 mai 2019 la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova a avut loc evenimentul practico-ştiinţific: „Abordări juridice privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi". Masa Rotundă a fost organizată de către Departamentul Drept Privat şi a fost ghidată de către dna Aliona Chisari-Rurak, doctor în drept, lector universitar. Invitaţii au fost cadre didactice universitare, avocaţi, funcţionari ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, reprezentanţi ai societăţii civile interesaţi de tema manifestaţiei.
La deschiderea evenimentului decanul facultăţii, dna Violeta Cojocaru, doctor habilitat, profesor universitar a vorbit despre importanţa domeniului incluziunii, iar domnul Nicolae Roşca, doctor în drept, conferenţiar universitar, şeful Departamentului Drept Privat a identificat necesitatea realizării anumitor măsuri care ar facilita incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în cadrul instituţiilor superioare de învăţământ.
Dna Parascovia Munteanu, doctor în sociologie, coordonator de proiect din cadrul asociaţiei Keystone Moldova, în calitate de invitat, a analizat aspecte ce vizează incluziunea educaţională a persoanelor cu dizabilităţi, iar experţii din cadrul Centrului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Ion Cibotărică şi Gheorghe Bosîi au abordat accesibilitatea şi dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilităţi.
Evenimentul s-a dovedit a fi unul util şi a reuşit să pună temelia unei ulterioare colaborări dintre Facultatea de Drept şi alţi actori interesaţi de domeniul incluziunii.

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.