Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Masa rotundă cu genericul: „Stagiile de practică: realitate şi necesitate".
Masa rotundă cu genericul: „Stagiile de practică: realitate şi necesitate".
12.06.2019                   imprimare

Stagiile de practică constituie o parte integrantă a procesului de formare profesională şi asigură realizarea principiilor fundamentale ale procesului de însuşire a comportamentului profesional.Ca rezultat a efectuării stagiilor de practică, studentul-viitor specialist, poate determina perspectivele realizării profesionale în sistemul dreptului, iar rezultatele practicii justifică atribuirea calificării profesionale absolventului.

             În acest context, la data de 07 iunie 2019 Decanatul Facultăţii de Drept împreună cu Comisia de Asigurare a Calităţii a Facultăţii de Drept au organizat masa rotundă cu genericul: „Stagiile de practică: realitate şi necesitate", având drept participanți membrii Comisiei de Asigurare a Calităţii, reprezentanţii mediului academic, reprezentanţii pieţii muncii, coordonatorii stagiilor de practică, studenții Ciclului I Licență, Ciclului II Master. 

           Activitatea a fost desfăşurată cu scopul realizării unei însumări a procesului de organizare și petrecere a stagiilor de practică la Ciclul I, Licenţă, dar şi Ciclul II, Master, fiind puse în discuţie subiecte inerente calității acestora, organizării şi realizării controlului asupra lor precum și a bazei normativ-reglatorie în temeiul căreia au loc. 

         Reprezentanţii pieţii muncii, în persoana angajatorilor, s-au arătat mulţumiţi de pregătirea teoretică şi practică a studenţilor şi au specificat că stagiile reprezintă un element esenţial în cadrul socializării profesionale a studenţilor, intervenind cu sugestii în direcția competențelor și abilităților indispensabile viitorului profesionist. 

      Succesul absolvenţilor Facultății de Drept, și inclusiv eligibilitatea lor în câmpul muncii depind în egală măsură, de gradul în care aceştia vor cunoaşte specificul activităţii profesionale, inclusiv din punct de vedere practic. În acest sens, interesul lor în cadrul mesei rotunde s-a manifestat prin viziunile şi impresiile proprii asupra experienței avute.

    În final, participanţii la masa rotundă au conchis asupra faptului că stagiul de practică este principalul punct de interferenţă dintre procesul de învăţământ şi activitatea profesională, anume acesta asigură formarea competenţelor profesionale şi acumularea experienţei necesare organizării şi realizarii activităţilor în domeniul dreptului.

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.