Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Luni, 28 septembrie 2020, ora 11.30, Departamentul Drept Penal al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a organizat lecția publică „Probațiunea juvenilă".
Luni, 28 septembrie 2020, ora 11.30, Departamentul Drept Penal al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a organizat lecția publică „Probațiunea juvenilă".
30.09.2020                   imprimare

Luni, 28 septembrie 2020, ora 11.30, Departamentul Drept Penal al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a organizat lecția publică „Probațiunea juvenilă".

Această inițiativă a urmărit scopul de a familiariza studenții Facultății de Drept, dar și publicul larg despre activitățile serviciului de probațiune din Republica Moldova, în particular, cu referire la probațiunea presentințială și probațiunea juvenilă.

Dorina Gurev, șef interimar al Departamentului Drept Penal, doctor în drept, lector universitar, a evidențiat rolul probațiunii în procesul de resocializare a minorilor în conflict cu legea, specificând importanța alternativelor la detenție aplicate, la moment, în privința acestor subiecți.

Lecția a fost ținută cu implicarea profesioniștilor, Iurie Mahu, șef al Direcției Activitate Analitică, Inspectoratul Național de Probaţiune și Augustina Bolocan-Holban, doctor în drept, conferențiar universitar, președinte al Asociației pentru Justiție Penală Participativă.

Invitații au reliefat necesitatea promovării alternativelor la detenție, în special, a programelor probaționale în cadrul sistemului național de justiție penală, astfel, contribuind la consolidarea unei justiții eficiente și prietenoase copilului în conflict cu legea.

Îndeosebi, au fost punctate măsurile care vizează minorii în conflict cu legea: conținutul referatului presentințial, importanța juridico-penală a referatului presentințial în procesul individualizării pedepsei penale, asistența și consilierea acordate la etapa presentințială, cooperarea intersectorială, programele probaționale dezvoltate și implementate în privința minorilor, etc.

Mai multe informații despre activitățile desfășurate la acest capitol, pot fi urmărite, accesând linkurile:
http://probatiune.gov.md/

https://ajppmoldova.wordpress.com/

 

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.