Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / 20 octombrie 2020, ora 17.30, Departamentul Drept Penal a organizat Lecția publică cu genericul “Traficul de ființe umane comis în mediul online”
20 octombrie 2020, ora 17.30, Departamentul Drept Penal a organizat Lecția publică cu genericul “Traficul de ființe umane comis în mediul online”
21.10.2020                   imprimare

    Marți, 20 octombrie 2020, ora 17.30, Departamentul Drept Penal a organizat Lecția publică cu genericul "Traficul de ființe umane comis în mediul online". Această inițiativă a avut drept scop familiarizarea masteranzilor din cadrul Programului de master Drept Penal (90 credite) cu aspectele practice ale traficului de ființe umane în special, utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicare întru săvârșirea acestuia.

    Cei prezenți la lecția publică au fost salutați de Dna Gurev Dorina, doctor în drept, Șef interimar al Departamentului Drept penal și de Dna Dumneanu Ludmila, doctor în drept, conferențiar universitar.

    Lecția publică a fost ținută cu implicarea profesioniștilor, Domnul Artur Degteariov, șef-Secția protecția copiilor a Centrului pentru combaterea crimelor informatice din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și Domnul Russu Sergiu, Procuror-șef al Secției combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală a Procuraturii Generale.

    În cadrul evenimentului s-a pus accentul pe importanța reglementărilor naționale și internaționale ale infracțiunii de trafic de ființe umane, în special exploatarea sexuală a copiilor cu utilizarea tehnologiilor online. Au prezentat interes și informațiile aduse ascultătorilor cu privire la: cele mai frecvente metode utilizate de către făptuitori la comitere a infracțiunii; cele mai noi modalități de recrutare, cum ar fi cele prin intermediul tehnologiilor informaționale; problematica aplicării în practică a comiterii infracțiunii „cu profitarea de vulnerabilitatea victime".

    Lecția se înscrie în seria evenimentelor organizate de Facultatea de Drept în cadrul campaniei  „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane", lansată în contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane - 18 octombrie.

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.