Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / În zilele de 10-11 noiembrie 2020 în cadrul Facultății de Drept a USM și-a desfășurat lucrările Conferința științifică națională cu participare internațională „Integrare prin cercetare și inovare", dedicată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare.
În zilele de 10-11 noiembrie 2020 în cadrul Facultății de Drept a USM și-a desfășurat lucrările Conferința științifică națională cu participare internațională „Integrare prin cercetare și inovare", dedicată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare.
12.11.2020                   imprimare

În zilele de 10-11 noiembrie 2020 în cadrul Facultății de Drept a USM și-a desfășurat lucrările Conferința științifică națională cu participare internațională „Integrare prin cercetare și inovare", dedicată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare.

Devenit deja tradițional, forumul respectiv este dedicat specialiștilor din domeniul juridic și cadrelor didactice universitare. Scopul acestei conferințe este acela de a face schimb de informații privind educația juridică, cercetarea, aplicațiile și evoluțiile în domeniul ramurilor dreptului, dar și publicarea celor mai recente rezultate.

În acest an la lucrările Conferinței în cadrul Atelierului Drept au participat circa 160 de persoane. Lucrările Conferinței s-au desfăşurat pe cinci secțiuni - Drept Penal, Drept Public, Drept Internațional, Drept Privat, Drept Procedural, fiind moderate de Stanislav Copețchi, dr., conf. univ. și Mihaela Botnarenco, dr., conf. univ.; Ciobanu Rodica, dr., conf. univ. și Svetlana Slusarenco, dr., conf. univ.; Olga Dorul, dr., conf. univ.; Octavian Cazac, dr., conf. univ. și Natalia Chibac, dr., lector univ.; Elena Belei, dr., conf. univ. și Tatiana Vîzdoaga, dr., conf. univ.

În cadrul conferinței s-au remarcat în mod deosebit, actualitatea temelor alese, acuratețea cercetărilor ştiințifice, dar şi analiza critică şi constructivă, prin identificarea și implementarea unor soluții concrete pentru probleme punctuale din sistemul de justiție și societate, prin propunerea de soluții legislative, a legislației, jurisprudenței şi a doctrinei de specialitate prezentate în lucrările susținute de către participanți.

La finalui conferinței tuturor participanților le-au fost înmânate certificate de participare, iar rezumatele comunicărilor prezentate în cadrul Conferinței științifice naționale cu participare internațională „Integrare prin cercetare și inovare",  vor fi publicate într-o culegere separată, conform instrucțiunilor de tehnoredactare a lucrărilor științifice.

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2021 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.