Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Debut de an, cu noi colaborări
Debut de an, cu noi colaborări
20.01.2021                   imprimare

În data de 14 ianuarie 2020, Facultatea de Drept a USM a semnat un acord de colaborare cu IDLO.

IDLO este o organizație interguvernamentală globală, activitatea căreia este orientată spre promovarea statului de drept și a dezvoltării durabile. IDLO a fost înființată ca organizație interguvernamentală în 1988, și are statutul de observator al Națiunilor Unite din 2001. În prezent, IDLO activează în peste 90 de țări din întreaga lume și recent a instituționalizat un birou în Republica Moldova.

În prezent, în Republica Moldova, IDLO implementează împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare un proiect orientat spre promovarea și facilitarea utilizării arbitrajului și medierii comerciale la scară națională, cu scopul integrării metodelor alternative de soluționare a litigiilor pentru afacerile din țară.

Având în vedere interesul orientat spre dezvoltarea capacităților funcționarilor din domeniul juridic, administrația Facultății de Drept a USM împreună cu reprezentanții IDLO în Moldova au stabilit că vor conlucra în special în vederea dezvoltării programelor de studiu din cadrul Facultății de Drept, stimularea parteneriatelor Facultății cu alte organizații de educație și cercetare de peste hotare. La fel, colaborarea propusă urmează a fi orientată și pe sprijinirea tehnică a activității Facultății de Drept, și instituționalizarea în incinta acesteia a unui Centru de mediere modern, care urmează a fi pus la dispoziția studenților, masteranzilor dar și mediatorilor profesioniști.  

Totodată, având în vedere înalta pregătire a studenților și masteranzilor Facultății de Drept, IDLO în Moldova își propune să ofere studenților noștri stagii de practică în cadrul reprezentanței IDLO din Moldova dar și în cadrul reprezentanțelor de peste hotare.

Reprezentanții celor două instituții au stabilit că își vor consolida eforturile în așa fel încât acțiunile propuse să fie realizate, iar următoarea ședință de lucru s-a stabilit a fi organizată la începutul lunii februarie. Până la acea dată, părțile urmează să elaboreze un Plan de acțiuni, care va încadra juridic toate activitățile propuse spre realizare în decursul anului 2021.

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2021 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.