Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / ZIUA „UȘILOR DESCHISE” LA CENTRUL NAȚIONAL ANTICORUPȚIE
ZIUA „UȘILOR DESCHISE” LA CENTRUL NAȚIONAL ANTICORUPȚIE
10.06.2022                   imprimare

La data de 8 iunie 2022, un grup de studenți ai Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, însoțiți de dna Mariana GRAMA, dr. în drept, conf. univ., Șefa Departamentului Drept penal și dna Alina ȘAVGA, dr. în drept, conf. univ., la Departamentul Drept penal, au efectuat o vizită de studiu la Centrul Național Anticorupție (CNA). Evenimentul s-a înscris în lista activităților organizate cu prilejul aniversării a XX-a de la fondarea CNA.

      În cuvântul de salut, directorul CNA dl Iulian RUSU - gazda evenimentului, le-a vorbit studenților despre activitatea ce o desfășoară subdiviziunile instituției în domeniul prevenirii și combaterii corupției, axându-se, în special, pe competențele și direcțiile specifice de activitate ale Centrului: prevenirea corupției; combaterea corupției și a celor conexe corupției; efectuarea expertizei anticorupție; efectuarea evaluării integrității instituționale; fectuarea analizei operaționale și strategice; recuperarea bunurilor infracționale.

Totodată, a îndemnat tânăra generație să aplice la stagii de practică, activități de voluntariat desfășurate de CNA pentru a consolida eforturile de echipă în vederea eradicării fenomenului corupției, or instituția are nevoie de tineri integri și bine instruiți. 

Scopul vizitei a constat în aprofundarea cunoștințelor teoretice transmise studenților la disciplinele cu caracter penal ce țin de domeniul prevenirii și combaterii corupției.

Pentru a le demonstra, cum decurge o zi din viața CNA, gazdele le-au făcut invitaților un tur al instituției. Tinerii au vizitat sala de protocol și biroul unității de gardă, locul unde se stochează cea mai proaspătă informație și unde sunt recepționate apelurile cetățenilor, comunicate la linia națională anticorupție. Vizita s-a încheiat la izolatorul CNA - acolo unde persoanele reținute sunt plasate pentru 72 de ore, sector care încorporează celulele reținuților, camerele de întrevederi cu avocații și persoanele ce exercită acțiunile de urmărire penală, punctul medical, spațiile pentru plimbări în aer liber.

Vizita de studiu efectuată a constituit un prilej de a consolida relațiile de colaborare dintre Facultatea de Drept a USM și Centrul Național Anticorupție și de a deschide noi oportunități pentru cooperare reciproc avantajoasă.

Cu acest prilej, aducem sincere mulțumiri și ne exprimăm înalta considerațiune Directorului CNA - dlui Iulian RUSU și Șefului Direcției Educație Anticorupție - dlui Ion PRUTEANU pentru posibilitatea participării la dezbaterile utile și vizita de informare.
 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2022 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.