Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / 21 iunie 2022 - Necesitatea de a învăța în continuu pentru a deveni specialist bun în orice domeniu, inclusiv și în dreptul concurenței”
21 iunie 2022 - Necesitatea de a învăța în continuu pentru a deveni specialist bun în orice domeniu, inclusiv și în dreptul concurenței”
22.06.2022                   imprimare

La data de 21 iunie 2022, s-a desfășurat masa rotundă cu genericul Necesitatea de a învăța în continuu pentru a deveni specialist bun în orice domeniu" - eveniment organizat de Departamentul Anglofon a Facultății de Drept.

De asemenea, a avut loc ceremonia de înmânarea a diplomelor pentru absolvenții Filierei Anglofone.

Masa rotundă și-a propus drept scop punerea în discuție a experiențelor și practicii de realizare a educației juridice în condițiile actuale, a dificultăților sau a vulnerabilităților cu care se confruntă sectorul justiției, care ar putea și ar trebui să fie prevăzute în cadrul soluționării/ameliorării problemei concurenței.

Evenimentul a fost moderat de Dna Aliona Cara-Rusnac, dr. în drept, Conferențiar Universitar, care au asigurat o atmosferă degajată pentru comunicare.

Drept invitat a fost Domnul Alexei Gherțescu, Președintele Consiliului Concurenței.

Studenții au făcut cunoștință cu competențele Consiliului Concurenței, cât e de complicat sa depistezi intelegerile de cartel, au discutat cele mai recente cazuri de înțelegeri de cartel/abuz de pozitie dominanta și care sunt provocările meseriei, precum și lacunele legislative în dreptul concurenței.

Masa rotundă a subliniat încă o dată importanţa acestor discuții, care au ca obiectiv aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor teoretice dobîndite pe parcursul studiilor în cadrul instituţiilor de învăţămînt superior de profil, relevând aspectul practic.

Felicităm studenții care au absolvit Filiera Anglofonă a Facultății de Drept și le urăm mult succes în continuare. Acest eveniment a fost unul dintre etapele de inițiere în profesie. Societatea în care trăim astăzi se dezvoltă într-un ritm alert, iar cunoștințele și abilitățile cerute tinerilor specialiști sunt în continuă schimbare.

 O societate integră și prosperă are nevoie de excelență. Excelența trebuie susținută în toate domeniile, mai ales în educație. O societate este, până la urmă, la fel ca o echipă, care câștigă dacă fiecare își găsește zona de expertiză și excelență, dacă fiecare este încurajat să crească și este motivat să fie cît mai bun în ceea ce face. Pentru a reuși să se afirme la locul de muncă și a ține pasul schimbărilor, tinerii au nevoie să înțeleagă ce le place să facă cu adevărat și care este vocația lor în viață.

Valoarea universității este de a educa tinerii în spiritul societății în care dorim să trăim, o societate care promovează munca și performanța, în care contează valoarea fiecărei persoane și care are grijă ca nici un copil să nu piardă șansele pe care i le conferă talentul. Universitatea are un rol important în formarea personalității studenților, contribuind la creionarea viitorului lor și încadrarea cu success în cîmpul muncii. Doar astfel studenții vor deține un set de competențe, ce-i vor ajuta să se dezvolte armonios, pentru a avansa în carieră și a fi mulțumiți de alegerea făcută.

Mulțumim tuturor pentru participare, implicare și deschidere și considerăm că scopul și obiectivele mesei rotunde au fost îndeplinite!

 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2022 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.