Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Sesiune de instruire cu participare internaţională, la care au luat parte studenţii Facultăţii noastre
Sesiune de instruire cu participare internaţională, la care au luat parte studenţii Facultăţii noastre
01.09.2014      1322             imprimare

În perioada 27-30 iunie 2014, Asociaţia Studenţilor la Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Facultatea de Drept a aceleiaşi Universităţi au organizat sesiunea de instruire cu participare internaţională „Introduction to International Moot Court”.

La acest eveniment au participat 21 de studenţi la Drept din cadrul a patru centre universitare: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi şi Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul. La deschiderea evenimentului, care a avut loc vineri, 27 iunie 2014, au participat: dl lect. dr. Septimiu Panainte – prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, dl conf. dr. Sergiu Băieşu – decan al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, dl lect. dr. Igor Şevcenco – reprezentant al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul şi domnii lect. dr. Ion Dănoi – prodecan al Facultăţii de Drept şi lect. dr. Corneliu Vrabie de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

După sesiunile de instruire petrecute pe 28 şi 29 iunie 2014, şi susţinute de dna Teodora Oprea, preşedinte al Asociaţiei Level Iaşi, a urmat o serie de procese simulate în materia dreptului internaţional public. Juriul acestor activităţi a fost constituit din cadrele didactice de mai sus, dar şi din dl lect. dr. Emanoil Mogîrzan, dna lect. dr. Alina Gentimir, dl asist. dr. Horia Ţiţ şi dl asist. dr. Vlad Vieriu, toţi de la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Evenimentul de mai sus a urmărit să încurajeze, să formeze şi să susţină viitoarele echipe de studenţi din cele patru centre universitare în obţinerea de performanţe la competiţiile internaţionale de procese simulate destinate studenţilor în domeniile drepturilor omului, dreptului internaţional public, dreptului european şi dreptului comerţului internaţional.

Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova a fost reprezentată de studenţii Gabriel Diaciuc (an. IV), Victoria Eşan (an. I) şi Tatiana Balaban (an. I). Impresiile de pe urma participării la această sesiune de instruire sunt dintre cele mai frumoase, ceea ce a făcut-o pe dra Victoria Eşan să afirme că „astfel de training-uri sunt în acelaşi timp apetisante şi sănătoase pentru mintea unui student de la Drept”.

Sesiunea de instruire a reunit şi liderii grupurilor locale ale Asociaţiei Europene a Studenţilor în Drept (ELSA – European Law Students’ Association): Iaşi, Chişinău, Bălţi şi Cahul, ultimele trei, recent înfiinţate, constituind reţeaua ELSA Republica Moldova. 

Vom aminti în final că una dintre gazdele evenimentului – Asociaţia Studenţilor la Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – a fost fondată în luna martie 2014 la iniţiativa reprezentanţilor studenţilor, având ca scop principal reprezentarea, susţinerea şi dezvoltarea comunităţii studenţilor Facultăţii de Drept de la această Universitate. 

 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
Tel.: + 373 22 57 78 01 Fax: + 373 22 57 78 53 E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2018 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.
Total vizitatori: 646373  | Vizitatori ieri: 616 | azi: 381 | Online: 3