Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Întrunirea Consiliului Internațional al European Law Students’ Association
Întrunirea Consiliului Internațional al European Law Students’ Association
05.05.2015      1344             imprimare

Între 19-26 aprilie 2015, a avut loc întrunirea Consiliului Internaţional al European Law Students' Association (ELSA), ediţia 67, ce s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, România. ELSA este cea mai mare asociaţie independentă a studenţilor la drept din întreaga lume, cu un număr aproximativ de 42.000 de studenţi şi absolvenţi recenţi care sunt interesaţi de drept şi care au demonstrat ataşament faţă de problemele internaţionale în materia drepturilor omului.

La evenimentul dat, ELSA Republica Moldova a obţinut statutul de membru observator în cadrul asociaţiei, votul membrilor Consiliului Internaţional al ELSA în acest sens fiind următorul: pro - 98, contra - 0, abţineri - 1. La această întrunire studenţii la drept din Republica Moldova au fost reprezentaţi de către dra Sanda Sandu, Secretar General al ELSA Republica Moldova. Ultima etse o organizaţie neguvernamentală ce întruneşte un număr de 50 de membri din 3 centre universitare - Chişinău, Bălţi şi Cahul. Scopul ELSA Republica Moldova este de a contribui la dezvoltarea educaţiei juridice, de a promova înţelegerea reciprocă şi responsabilitatea socială a studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti.

Statutul de membru observator reprezintă o ocazie unică pentru studenţii din Republica Moldova de a beneficia de multiple oportunităţi de afirmare internaţională - concursuri internaţionale, stagii de practică, mobilităţi internaţionale de studenţi, precum şi alte activităţi importante şi necesare dezvoltării profesionale. Statutul de membru observator în cadrul ELSA mai reprezintă şi o platformă de dezvoltare instituţională pentru ELSA Republica Moldova, care îi va permite să-şi consolideze expertiza şi capacităţile în domeniul planificării strategice şi parteneriatelor internaţionale.

 

 


 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.