Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Conferinţă ştiinţifică Internaţională: "Statutul executorului judecătoresc în exercitarea atribuţiilor sale. Evoluţii ale procedurii de executare"
Conferinţă ştiinţifică Internaţională: "Statutul executorului judecătoresc în exercitarea atribuţiilor sale. Evoluţii ale procedurii de executare"
22.09.2015      1070             imprimare

La 17 - 18 septembrie 2015 în Sala Senatului Universităţii de Stat din Moldova şi-a desfăşurat lucrările Conferinţa Internaţională ştiinţifico-practică cu genericul Statutul executorului judecătoresc în exercitarea atribuţiilor sale. Evoluţii ale procedurii de executare.

Evenimentul a marcat aniversarea a 5 ani de la liberalizarea profesiei de executor judecătoresc în Republica Moldova şi a fost organizată de către Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti în comun cu Departamentul Drept Procedural USM susţinuţi de către Proiectul UE, Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai sistemelor de executare silită din 12 state, precum şi înalţi reprezentanţi ai Uniunii Internaţionale a Executorilor Judecătoreşti: Fransoise Andrieux, preşedinte UIEJ şi Jos Uitdehaag, prim secretar UIEJ.

Decanul Facultăţii de Drept, dl Sergiu Băieşu a remarcat importanţa colaborării armonioase dintre mediul academic şi practicienii din domeniul jurisprudenţei. Îmbunătăţirea calitativă şi cantitativă a procedurilor de executare silită se resimte atât din perspectiva justiţiabililor, cât şi a diminuării numărului de adresări la CtEDO.

Rectorul Universităţii de Stat, dl Gheorghe Ciocanu a fost decorat de către UNEJ cu o distincţie onorifică pentru susţinerea dezvoltării profesionale a executorilor judecătoreşti, precum şi a tinerei generaţii de jurişti. 

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.