Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Şedinţa comună a Consiliilor Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi a Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, 13 noiembrie 2015
Şedinţa comună a Consiliilor Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi a Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, 13 noiembrie 2015
18.11.2015      1618             imprimare

În perioada 13 - 14 noiembrie 2015, membrii Consiliului Profesoral al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, la invitaţia Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, a efectuat o vizită de lucru la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

În cadrul vizitei, la 13 noiembrie 2015, a avut loc şedinţa comună a celor două Consilii Profesorale la care s-a discutat despre unele proiecte de colaborare care deja funcţionează şi unele care urmează a fi implementate.

Dintre proiectele care deja funcţionează, s-a menţionat proiectul legat de mobilitatea profesorilor invitaţi pentru a ţine lecţii deschise studenţilor şi masteranzilor de la cele două facultăţi. S-a discutat despre proiecte legate de şcoala doctorală, despre scrierea articolelor ştiinţifice în coautorat, despre intensificarea mobilităţii academice a studenţilor şi profesorilor ş. a.

Solemnitatea evenimentului a fost menţinută de vorbitorii, care s-au arătat mulţumiţi de bunăvoinţa şi căldura cu care s-au desfăşurat cele două întîlniri.

Ulterior, reprezentanţii Facultăţii de Drept a USM au participat la o excursie prin incinta Facultăţii de Drept din Bucureşti, unde au fost prezentate sălile de studii, bibliotecile, sălile de conferinţe, etc. Impresiile lăsate au fost cele mai inedite.

În seara zilei de 13 noiembrie 2015, a avut loc serbarea, în cinstea celor mai remarcabili profesori ai facultăţii, care au rotungit o vîrstă frumoasă, printre care Constantin Mitrache, prof. univ. dr.; Emilian Stancu, prof. univ. dr.; Nicolae Volonciu, prof. univ. dr.; Stanciu Carpenaru, prof. univ. dr..

Timpul foarte frumos de afară, zilele însorite de toamnă au creat o atmosferă deosebită. În cele din urmă, toţi participanţii la evenimentele organizate pe parcursul celor două zile s-au arătat încrezători în vederea colaborării ulterioare dintre cele două facultăţi de drept.

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.