Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Masa rotundă cu ocazia aniversării a 70 ani de la crearea ONU - "ONU - garant al păcii şi securităţii internaţionale"
Masa rotundă cu ocazia aniversării a 70 ani de la crearea ONU - "ONU - garant al păcii şi securităţii internaţionale"
16.03.2016      661             imprimare

La 11 martie 2016, în cadrul Facultăţii de Drept a USM, a avut loc Masa rotundă cu ocazia aniversării a 70 de ani de la crearea ONU - "ONU - garant al păcii şi securităţii internaţionale".

Scopul evenimentului a constat în implicarea activă a studenţilor Facultăţii de Drept în cercetarea detaliată şi aprofundată a tematicii privind conceptul securităţii internaţionale în cadrul ONU şi asigurarea respectării prevederilor articolului 2, aliniatul (4) al Cartei ONU. De asemenea, participanţii au avut posibilitatea de a pune în evidenţă diversele forme ale securităţii internaţionale în condiţiile în care la început de secol XXI, ONU înregistrează unele neajunsuri în ceea ce priveşte menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

În cadrul lucrărilor Mesei rotunde, au participat studenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova (ciclul I (anul II, III, IV) - licenţă). Participanţii au intervenit în mod interactiv şi complex în prezentarea tematicilor abordate. S-a demonstrat un interes vădit pentru problema securităţii internaţionale şi rolul ONU în garantarea acesteia la nivel global.

Masa rotundă a fost organizată în parteneriat de către Departamentul Drept Internaţional şi European din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova şi Asociaţia Studenţilor Facultăţilor de Drept din Republica Moldova "ELSA Moldova", UNCHR Moldova, Fundaţia Internaţională "Diplomaţia Populară".

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
Tel.: + 373 22 57 78 01 Fax: + 373 22 57 78 53 E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2018 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.
Total vizitatori: 729188  | Vizitatori ieri: 571 | azi: 401 | Online: 6