Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Vizita Domnului Augustin Lazăr, Procuror General al României, la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova
Vizita Domnului Augustin Lazăr, Procuror General al României, la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova
14.11.2016      678             imprimare

În data de 11 noiembrie 2016, Domnul Augustin Lazăr, Procuror General al României, împreună cu Doamna Adriana Şandru, consilier al Procurorului General al României, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Doamna Nicoleta Ştefanov, Procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară, relaţii internaţionale şi programe, Doamna Maria-Camelia Stoina, Procuror şef, Biroul de cooperare, reprezentare şi asistenţă judiciară internaţională, Direcţia pentru Investigarea infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Doamna Florentina Gavadina, Membru CSM, Camera Procurorilor, Domnul Gheorghe Cosneanu, general de brigadă magistrat, procuror militar şef al secţiei Parchetelor Militare din cadrul PICCJ, au efectuat o vizită la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova.

În cadrul acestei vizite, Domnul Augustin Lazăr, Procuror General al României, şi colegii săi au avut o întrevedere cu Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, doctor în drept, profesor universitar, Sergiu Băieşu.

De asemenea, membrii delegaţiei din cadrul Procuraturii Generale a României, a ţinut o prelegere în care preponderent a dezvăluit două tematici, şi anume:

1. Incompatibilitatea - componenţă de infracţiune. Conflictul de interese şi infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie. Interdependenţa dintre incompatibilitate, conflictul de interese şi antrenarea atât a răspunderii disciplinare, cât şi pe cea penale. 

2. Tezaurul de la Pietroasele din 1837. Revendicarea tezaurului naţional din perioada imperială romană. Cooperarea organelor Procuraturii Generale din România cu cele internaţionale în vederea restituirii pieselor aulice, de curte ale regilor daci (Aurul Transilvaniei).

Discuţiile au fost purtate într-o atmosferă degajată, asigurând o interacţiune şi o colaborare eficientă, un schimb de păreri şi opinii dintre mediul academic şi studenţi. Salutăm organizarea pe viitor a unor astfel de întruniri, ele fiind garantul stabilirii unei conlucrări şi a unui parteneriat durabil.

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
Tel.: + 373 69 38 00 68 E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2018 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.
Total vizitatori: 744857  | Vizitatori ieri: 552 | azi: 176 | Online: 2