Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Conferința Internațională „Răspunderea penală, materială și disciplinară a executorului judecătoresc”
Conferința Internațională „Răspunderea penală, materială și disciplinară a executorului judecătoresc”
18.12.2017      531             imprimare

În cursul zilei de 20 decembrie 2017, în incinta Facultății de Drept a Universității de Stat din Republica Moldova își va desfășura lucrările conferința internațională  „Răspunderea penală, materială și disciplinară a executorului judecătoresc", organizată de Facultatea de Drept a Universității de Stat din Republica Moldova în comun cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova. La eveniment vor participa judecători, procurori, executori judecătorești, cadre didactice universitare din Republica Moldova, România, Ucraina și Bulgaria.

Lucrările conferinței se vor ține în 2 panele. Primul panel este dedicat temei "Răspunderea penală a executorului judecătoresc", și va fi moderat de dl Adrian Stoica, Decan al Facultății de Drept și Stiințe Administrative Universitatea Ovidius, Constanța, executor judecătoresc, Consultant permanent al Uniunii Internaționale a Executorilor Judecatorești. Panelul va cuprinde comunicări ținute de dna Alexandra Șinc, Procuror la Parchetul pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, Formator al Institutului Național al Magistraturii, România, Mihail Udroiu, Judecător, Curtea de Apel Oradea, România , Copețchi Stanislav, doctor în drept, conferenţiar universitar, Universitatea de Stat din Republica Moldova, ș.a.

Panelul doi se va referi la răspunderea materială și disciplinară a executorului judecătoresc, iar în calitate de moderator va apărea dna Belei Elena, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, doctor în drept, USM. În cadrul acestui panel vor prezenta discursuri dl Ioan Gârbuleț, redactor-șef al Revistei române de executare silită, inspector judiciar, Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, România, dl Hurubă Eugen, director al Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești, România, ș.a.

La fel, printre invitații evenimentului sunt domnii Vladimir Cebotari, Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Tănase Alexandru, reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneţia, precum şi reprezentantul Uniunii Internaţionale a Executorilor Judecătoreşti Jos Uitdehaag, prim secretar UIHJ.

Partenerii media ai conferinței sunt bizlaw.md și www.universuljuridic.ro, ultimul asigurînd și transmisiunea în direct a evenimetului.

Jurnaliștii sunt așteptați miercuri  20 decembrie 2017,  în incinta Universității de Stat din Republica Moldova (blocul 2, sala 216), ora 930.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la adresa unejmoldova@gmail.com sau nr. de telefon +37368401659 (dra Ceban Olga)

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
Tel.: + 373 69 38 00 68 E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.
Total vizitatori: 785357  | Vizitatori ieri: 0 | azi: 0 | Online: 0