Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Premiul Naţional pentru Tineret 2017
Premiul Naţional pentru Tineret 2017
26.12.2017      502             imprimare

Doni Corneliu, student în anul 3 la Facultatea de Drept a USM în grupa Anglofonă a fost decernat cu Premiul Național pentru Tineret 2017 la categoria "Activism Civic". Concursul e organizat anual de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și încurajează cei mai activi tineri din țară. Astfel, Corneliu Doni, le lîngă facultate reușește să se implice într-un șir de activități.

Iată ce ne vorbește Corneliu despre activitățile sale: "Premiul Național pentru Tineret e o distincție prestigioasă pe care am obținut-o în virtutea implicării mele civice într-un șir de activități. Astfel, în ultimii 2 ani, am fost implicat într-un cîteva proiecte civice printre care: Parlamentul Tinerilor din București; Școala de Gîndire Critică Challenger; CNA Studențesc.

În perioada anului 2016 am fost tînăr delgat la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului unde am promovat imaginea și interesele Republicii Moldova prin comunicarea cu primari/conducători ai unităților teritorial administrative de diferit nivel din toată Europa. La fel în 2016 am fost coordonator a unui grup non-formal de inițiativă pentru dezvoltarea spiritului civic și monitorizarea administrației publice locale. Cu ajutorul acestuia am încercat promovarea unor politice publice în cadrul Consiliul Municipal Chișinău.

Am fost Observator pe Termen Lung în Chișinău din partea Promo-LEX la alegerile prezidențiale din 2016. La fel, printre activitățile mele se enumeră voluntariatul în cadrul Asociației Promo-LEX pe care l-am început încă din martie 2016. Aici am ajutat membrii Asociației în promovarea democrației și a drepturilor omului. Am studiat minuțios jurisprudența CEDO și modul de depunere a dosarelor la Curte.

Un efort considerabil depun actualmente pentru un proiect pe care l-am inițiat în primăvara acesui an și pe care îl coordonez împreună cu Augustina Prisacari, la fel studentă în cadrul Facultății de Drept a USM. Acesta se numește EduJust și e o comunitate din 14 tineri juriști ce oferim ore de delinvență juvenilă pentru minorii din instituții pre-universitare din zone supuse unui risc sporit față de acest fenomen. Lecțiile le efectuăm în parteneriat cu IGP. Astfel pînă la moment am realizat 41 de ore informative pentru mai mult de 1600 de tineri din 10 raioane. (https://www.facebook.com/EduJustMD/)"

 Pe lîngă activitatea sa civică, Corneliu are performanțe academice deosebite. Astfel, anul acesta a obținut Bursa Președintelui, o distincție oferită celor mai buni 10 studenți din Republica Moldova.

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
Tel.: + 373 69 38 00 68 E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.
Total vizitatori: 785357  | Vizitatori ieri: 0 | azi: 0 | Online: 0