Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Cursurile inovative ”Distance learning” - implimentate cu succes la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova
Cursurile inovative ”Distance learning” - implimentate cu succes la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova
26.12.2017      1007             imprimare

Proiectul de instruire teoretică și practică în domeniul negocierilor, lansat la început de an universitar a fost implimentat cu succes .

Acest fapt a fost posibil datorită cooperării transoceanice stabilite între Filiera Anglofonă din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova și  Facultatea de Drept a Universității Arkansas din SUA.

La data de 16 noiembrie 2017, echipele formate din studenții celor două universități s-au întâlnit într-o confruntare online pentru aplicarea în practică a cunoștințelor acumulate și dobândirea de noi experiențe.

Însărcinarea de bază a constat în negocierea unui contract, fiind necesară abordarea complexă a mai multor aspecte din diferite ramuri de drept.

Studenți din ambele universități au fost repartizați în echipe, fiindu-le expediată informația confidențială cu privire la circumstanțele de fapt si de drept relevante pentru speță, aceștia urmând să efectueze în grup un studiu de caz și să pregătească poziția de negociere.

Negocierile au fost desfășurate în format online, prin intermediul tehnologiilor de comunicație. Acest lucru a fost facilitat de suportul administrației Bibliotecii Publice de Drept care a oferit spațiu și mijloacele tehnice pentru buna-desfășurare a activității.

Reamintesc că în primă etapă a proiectului a fost desfășurat un atelier de lucru care a presupus instruirea studentilor în domeniul negocierilor. În calitate de mentor, a fost Profesorul American, Christopher Kelley, care a familiarizat participanții cu diverse tehnici de negociere și a evidențiat aplicabilitatea practică a acestora.

Profesorii și studenții, atât moldomeni, cât și cei americani s-au arătat a fi încântați de această cooperare și și-au exprimat dorința de a continua activitatea în comun în perspectiva desfășurării altor proiecte.

Îndemn tinerii studenți ai facultății de drept să manifeste inițiativă în participarea in activități și proiecte din afara curriculelor universitare, întrucât aceste activități au ca scop lărgirea orizonturilor profesionale, integrarea acestora în societatea globală și crearea unor abilități practice si teoretice utile in domeniul juridic.

 

Dr. Aliona Rusnac

Associate Professor

Moldova State University Law School

 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.