Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / "Centrul Cultural Vatra invită la Festivalul Centenar Fest, unde istoria va deveni un spectacol
"Centrul Cultural Vatra invită la Festivalul Centenar Fest, unde istoria va deveni un spectacol
13.09.2018      1021             imprimare

Centrul Cultural Vatra invită la Festivalul Centenar Fest, unde istoria va deveni un spectacol

 

În perioada 15-16 septembrie 2018, Centrul Cultural Vatra organizează, în premieră, Festivalul „Centenar Fest", un eveniment grandios dedicat Centenarului.

 

Ample manifestări culturale - concert de muzică populară și muzică ușoară, susținute de artiști din România și Republica Moldova, recitaluri poetice și de muzică folk, concursuri, ateliere de creație, expoziții de artă populară și artă contemporană, demonstrații ale portului popular din diferite zone și degustare a bucatelor tradiționale, conferințe și dezbateri despre cel mai important episod din istoria națională, al Marii Uniri de la Alba Iulia - toate, la Festivalul „Centenar Fest".

În programul artistic pentru cele doua zile ale Festivalului au fost incluse toate genurile de muzică  pentru toate categoriile de vârstă și pentru toate gusturile.

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, vor evolua formațiile: Lupii & Alex Calancea Band, Moldovan National Youth Orchestra, Cristi Aldea-Teodorovici & Band, Gândul Mâței.

Vizitatorii vor avea ocazia să urmărească o defilare de excepție a creațiilor vestimentare cu elemente ale portului popular românesc ale creatorilor de modă din România și Republica Moldova; Expoziția de artă contemporană ,,Eleonora Romanescu, Elvira Cemortan-Voloșin, Gheorghe Sultan și prietenii"; Activități în aer liber (aruncarea toporului, tiroliana, activități pentru copii, mers pe jăratec, baie cu gheață, yoga și foc de tabără).

Duminică, 16 septembrie 2018, vor evolua artiști de rezonanță precum: Nicolae Furdui Iancu, Grigore Leșe, Fuego, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Ionuț Dolănescu, Laura Haidău, Mărioara Gheorghe Man, Ileana și Denisa, Tudor Ungureanu și Ansamblul „Ștefan Vodă", Surorile Osoianu, ansamblurile folclorice din județele: Constanța, Buzău, Ilfov, Mehedinți, Focșani, Cluj, Bihor, Prahova, Arad, Brăila, Mureș, Satu Mare, Târgoviște, Dâmbovița, Neamț, Botoșani, Maramureș, Bacău, ș.a., Orchestra Simfonică Muntenia,  Florin Georgescu, precum și ansambluri folclorice din localitățile din țară.

Festivitatea se va desfășura în incinta Complexului Etno-Cultural „VATRA", amplasat în raionul Strășeni, km 32, fiind dotat cu scene de concert și spectacole, locuri de agrement și alte dotări tehnice necesare. Potrivit organizatorilor, în cele două zile ale Festivalului, sunt așteptați să participe cca 30 000 de persoane din Republica Moldova și din România.

Centenar Fest este despre tradiții și cultură, despre arte și frumusețe, despre prietenie și relaxare. Un festival internațional ce promovează cultura și obiceiurile populare într-un mod dinamic și divers, transformând timp de două zile Complexul VATRA într-un spațiu unde istoria va deveni un spectacol.

Partenerii evenimentului: Ambasada României în Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu", Autoritățile Administrației Publice Locale și Centrale din Republica Moldova, Autoritățile Publice Locale din România, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova (UCRM), Asociația Culturală a Românilor Basarabeni, Fundația ,,Dominanta", Fundația pentru Educație din Republica Moldova, Uniunea Folcloriștilor din Republica Moldova, Fundația ,,Căpriana", Centrul Cultural ARTELIT, Academia de Științe a Moldovei, Instituțiile de Învățământ Superior din Republica Moldova, inclusiv Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Medicină din Moldova și altele.

Mai multe informații despre programul evenimentului sunt disponibile pe paginile web:

 

Eugenia Tofan,
Serviciul de Presa al Academiei de Stiinte a Moldovei
Sediul central: bd Stefan cel Mare si Sfant, nr. 1
MD-2001, Chisinau, Republica Moldova
Tel: 022 27-22 54, 069167028

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.