Prima   /  Infocentru   /  Noutăți / Participare în cadrul Școalii de vară ,,Ștefan Nestor Craiovescu"
Participare în cadrul Școalii de vară ,,Ștefan Nestor Craiovescu"
03.10.2018      5167   

În perioada 24-28 septembrie 2018, la Universitatea din Craiova, România, s-a desfășurat Școala de vară ,,Ștefan Nestor Craiovescu". La invitația Facultății de Drept a Universității din Craiova, facultatea noastră a fost reprezentată de studenții care au participat la ediția curentă a Hexagonului Facultăților de drept, și anume studenții anului IV - Mihalaș Ion și Galan Doina-Cezara, studenta anului III - Florea Marina și masterandul - Soltan Vasile.

În cadrul evenimentului de deschidere, lectorul universitar, magistru în drept,  D-nul Ion Crețu a subliniat importanța pe care o au astfel de proiecte academice pentru consolidarea relațiilor între facultățile de drept de pe ambele maluri ale Prutului. Decanul Facultății de Drept a Universității din Craiova, profesor universitar, doctor în drept, D-nul Sevastian Cercel a mulțumit oaspeților pentru implicare, menționând că speră la noi colaborări, care ar face să ne unească și mai mult.

În programul Școlii de vară au fost seminare, conferințe, dezbateri, vizite de studiu, dar și excursii. Astfel, studenții și profesorii au fost în vizită la Baroul Dolj, unde au discutat cu Decanul Baroului, profesor universitar, doctor în drept, D-nul Lucian Săuleanu. De asemenea, participanții școlii de vară au asistat la câteva ședințe de judecată la Tribunal, iar apoi au pus în discuție problemele sesizate.

Decanul Baroului Dolj, profesor universitar, doctor în drept, D-nul Lucian Săuleanu, a făcut o donație de carte Facultății de Drept a USM și anume un set din 14 titluri din ,,Explicațiunea teoretică și practică a Dreptului Civil Român".

În cadrul festivității de închidere, participanții au primit diplomele de participare, fiind invitați să participe și la edițiile următoare a Școlii de Vară din Craiova. 

 

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.