Prima   /  Infocentru   /  Anunțuri / Ministerul Justiției a anunțat demararea Concursului European de Pledoarii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Ministerul Justiției a anunțat demararea Concursului European de Pledoarii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului
27.11.2019         

      Ministerul Justiției a anunțat demararea Concursului European de Pledoarii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, organizat de către Direcția Comunicații a Consiliului Europei împreună cu Asociația Studenților în Drept European (ELSA).

Concursul constă în simularea procedurii de examinare a plângerilor de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, premiul învingătorilor fiind un stagiu neremunerat la Curte și la Biroul Consiliului Europei din Bruxelles.

Ediția anului 2020 va consta din trei runde regionale, care vor avea loc în Marea Britanie, Germania și Lituania, iar finala va fi organizată în perioada 25 - 27 martie la Strasbourg. În această ediție, participanții vor examina un caz privind aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului într-un conflict armat internațional.

Proiectul este finanțat parțial de către Direcția Comunicații a Consiliului Europei și ELSA, în partea referitoare la cheltuielile de călătorie și cazare pentru juriu și organizatorii concursului care participă la finala acestuia, precum și cheltuielile de cazare a echipei învingătoare pe durata stagiului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Taxa de înregistrare pentru fiecare echipă este de 1200 de euro.

Concursul, fiind organizat anual, s-a dovedit a fi util sistemului juridic de la Strasbourg și foarte popular în rândul celor 54 000 de membri ai ELSA din 300 de universități ale 44 de state. Ediția din 2019 a reunit 106 echipe din 29 de state.

În acest context, încurajăm studenții Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova să participe la acest concurs.

Pentru mai multe informații despre concurs, accesați următorul link: 

.:: Fondation René CASSIN - Institut international des Droits de l'Homme - IIDH Strasbourg

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.