Prima   /  Conferinţe   /  Prezentare generală
Invitaţie la conferinţă

 

 

 

 

CONFERINŢA ŞTIINŢIFICĂ INTERNAŢIONALĂ

 

Dezvoltări recente în dreptul internaţional privat

 

Chişinău 

20 - 21 octombrie 2016

 

INVITAŢIE

Vă invităm să participați la Conferința științifică internațională "Dezvoltări recente în dreptul internațional privat", care va fi găzduită de către Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova la Chișinău pe 20 - 21 octombrie 2016, și să prezentați un articol consacrat subiectelor care se circumscriu temei Conferinței.

Conferința va oferi participanților ocazia de a reflecta și discuta asupra unui spectru larg de dezvoltări recente în legislațiile și practicile naționale, legislația și jurisprudența europeană, dreptul comparat, dreptul uniform, dreptul convențional, care interesează dreptul internațional privat (inclusiv dreptul procesual civil internațional).

Programul Conferinței va cuprinde un mix de sesiuni plenare și sesiuni paralele. Temele sesiunilor vor include, inter aliateoria dreptului internațional privat;  normele conflictuale și clauzele de alegere a legii aplicabile;  competența și clauzele de alegere a forului;  persoanele fizice în dreptul internațional privat;  persoanele juridice în dreptul internațional privat;  familia (copiii și adulții);  moștenirea;  contractele;  delictele civile;  insolvabilitatea;  recunoașterea și executarea;  arbitrajul.Programul va fi finalizat după selectarea prezentărilor pentru Conferință și va fi afișat pe site-ul Facultății de Drept, http://drept.usm.md/pageview.php?l=ro&idc=170&t=/Conferinte/Prezentare-generala/Prezentare-generala/, în timp util anterior Conferinței.

Vă invităm să transmiteți rezumatul articolului dumneavoastră în volum de 500 cuvinte în format Word până la 10 mai 2016. Rezumatul trebuie să includă numele și afilierea autorului(autorilor). Comitetul de organizare va selecta rezumatele pentru prezentarea orală la Conferință și va contacta participanții într-un termen rezonabil de scurt după primire. Participanții selectați vor transmite versiunea deplină a articolului până la data de 15 septembrie 2016. Articolele vor fi considerate pentru publicare într-un volum special (cu ISBN) dedicat Conferinței care este planificat să apară în decembrie 2016, fiind mai întâi verificate de către doi referenți dintre membrii Comitetului de organizare. Va invităm să trimiteți rezumatul și versiunea deplină a articolului la emailul Conferinței (PILconf2016@gmail.com sau PILconf2016@usm.md).

Conferința va avea loc în Blocul II al Universității de Stat din Moldova (Blocul Facultății de Drept), str. Mihail Kogălniceanu, 67, Chișinău, Republica Moldova. Conferința se va desfășura în limbile română și engleză (cu facilități de traducere simultană română - engleză, engleză - română).

Conferința este deschisă pentru participarea profesorilor, cercetătorilor, specialiștilor și tuturor acelora care doresc să facă comunicări științifice potrivite. Participarea la Conferință a profesorilor, cercetătorilor, doctoranzilor, judecătorilor, reprezentanților agențiilor guvernamentale este liberă de taxa de participare. Avocații, notarii, consultanții juridici, practicienii și alte persoane participă la Conferință contra plății taxei de participare în sumă de 2 000 lei, care se achită în ziua Conferinței sau prin transfer bancar (datele bancare aici). Taxa de participare acoperă participarea la Conferință, materialele Conferinței, pauzele de cafea și prânzul.

Doar persoanele înregistrate vor fi admise să participe la Conferință. Vă solicităm să vă înregistrați pentru Conferință până la 15 septembrie 2016. Pentru înregistrare urmați acest link.

Vă rugăm să trimiteți rezumatele și articolele la adresele email ale Conferinței: PILconf2016@gmail.com sau PILconf2016@usm.md.

Pentru orice întrebări privind organizarea și desfășurarea Conferinței ne puteți contacta la adresa email (PILconf2016@gmail.com sau PILconf2016@usm.md)sau la numărul de telefon mobil +373(0) 691 15 105.

Ne va face o deosebită plăcere să ne onorați cu prezența dumneavoastră la Conferință.

 

Decanul Facultăţii de Drept

Sergiu Băieşu

Profesor universitar, USM

 

Coordonatorul Conferinţei

Mihai Buruiană

Lector superior, USM

 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
Tel.: + 373 22 57 78 01 Fax: + 373 22 57 78 53 E-mail: decanatdrept@gmail.com
© 2018 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.
Total vizitatori: 706538  | Vizitatori ieri: 398 | azi: 365 | Online: 0