Prima   /  Hexagon   /  Anul 2017   /  PRIMA PAGINĂ
PRIMA PAGINĂ

Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova organizează la Chişinău ediţia 2017 a Hexagonului Facultăţilor de Drept.

Prima manifestare de acest gen a fost organizată în anul 1971 de facultăţile de drept atunci existente în România: Bucureşti, Cluj şi Iaşi, sub denumirea TRIUNGHIULARUL FACULTĂŢILOR DE DREPT. Ulterior, tot înainte de 1989, ca urmare a înfiinţării Facultăţii de Drept din Sibiu, întâlnirile s-au desfăşurat sub denumirea de PATRULATER, iar după 1990, ca urmare a asocierii Facultăţilor de Drept de la Universitatea din Craiova şi de la Universitatea de Vest din Timişoara, s-a creat HEXAGONUL.

Hexagonul Facultăţilor de Drept este o competiţie studenţească tradiţională care reuneşte cele mai prestigioase facultăţi de drept din România: Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti; Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj; Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova; Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu; Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi; Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara.

Facultatea de Drept a USM a participat pentru prima dată la Hexagonul Facultăţilor de Drept în anul 2014, ediţie ce a fost organizată de Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara. Participarea Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova la activităţile „Hexagonului" este o oportunitate deosebită în planul consolidării colaborării Facultăţii de Drept, USM, cu facultăţile participante la Hexagon, deoarece fiecare dintre ele, prin cadrele lor didactice, reprezintă vârful cercetării ştiinţifice în domeniul dreptului din România. „Hexagonul" serveşte totodată drept cadru multilateral unic pentru schimb de experienţă şi opinii între participanţi.  Organizarea Hexagonului la Chişinău va constitui un eveniment de o importanţă majoră atât pentru profesorii şi studenţii din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, cât şi pentru toţi cei ce profesează în domeniul dreptului.

La acest eveniment vor participa 154 de studenţi şi 50 de cadre didactice din România şi Republica Moldova. Acest eveniment se va desfăşura în perioada 26 aprilie - 29 aprilie 2017 la Chişinău.

În acest context, invităm studenţii, masteranzii, doctoranzii, cadrele didactice, membri ai comunităţii academice, precum şi toate persoanele cointeresate să participe la festivitatea de deschidere a Hexagonului Facultăţilor de Drept, ediţia Chişinău 2017, care va avea loc miercuri 26 aprilie 2017, ora 18:00, la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari, 16).  

Această activitate este desfăşurată în cadrul proiectului ,,HEXAGONUL FACULTĂŢILOR DE DREPT - CHIŞINĂU 2017'', proiect implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP) şi Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul programului MATRA.

 

 

 

 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.