print
La 17 iunie 2020 echipa Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, în componența masteranzilor de la specialitatea Drep Public și guvernare electronică...
19.06.2020

La 17 iunie 2020 echipa Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, în componența masteranzilor de la specialitatea Drep Public și guvernare electronică - Valeria Ursu, Elena Musteață, Victor Calac, Gabriel Mîțăblîndă, cu mentoratul doamnei Veronica MOCANU, prodecan, a evoluat în etapă finală a concursului ,,Crystal Scales of Justice".

Concursul „Crystal Scales of Justice", lansat pentru prima dată în 2005, este organizat anual de Consiliul Europei, cu participarea profesioniștilor în domeniu, în scopul de a evidenția practicile inovatoare și eficiente utilizate de instanțele europene pentru organizarea judecătorească, precum și desfășurarea procedurilor judiciare. Pentru prima dată, în anul 2019 a fost lansată Ediția I a concursului la secțiunea Juniori.
Subiectul abordat în prezentarea echipei Facultății de Drept, s-a focusat pe analiza reformei Belgiei privind armonizarea proceselor judiciare și preluarea bunelor-practici pentru sistemul judiciar al Republicii Moldova și s-a desfășurat în limbile engleză și franceză.

Etapa finală a concursului are loc de obicei la Strasbourg, în fața unui juriu format din profesioniști din domeniul juridic european. În contextul pandemiei COVID-19, în acest an, ultima etapă de prezentare s-a desfășurat la distanță, prin intermediul unei platforme digitale.

Ne exprimăm aprecierea și susținerea pentru echipa facultății, dar și încurajăm în continuare participarea studenților Facultății de Drept la concursuri de talie internațonală care oferă oportunități și experiențe inedite!

Tel
Fax
E-mail :
Copyright © 2020 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.