print
Prelegeri în domeniul Dreptului Internaţional, Arbitraj, Drept Internaţional Tranzacţional susţinute de Profesorul Robert E. Lutz, Los Angeles, California, Southwestern Law School
11.04.2017
472

În perioada 03-10.04.2017 în cadrul Facultăţii de Drept al Universităţii de Stat din Moldova au fost desfăşurate o serie de lecţii cu studenţii anului I, II şi III al Filierei Anglofone din domeniul dreptului internaţional, arbitraj, calităţile juristului etice şi internaţionale, drept internaţional tranzacţional ş.a. cu  distinsul profesor Profesorul Robert E. Lutz de la Southwestern Law School, Los Angeles, California (Facultate/Universitate de Drept).  Profesorul Robert E. Lutz a fost invitat de către Dr. Aliona Cara-Rusnac, conferenţiar universitar la Catedra Drept Privat, care a fost cercetător Fulbright la Southwestern Law School.

Profesorul Robert E. Lutz şi-a făcut studiile de drept la Universitatea din California, Berkeley. Dlui este autorul/ editorul al mai multor cărui privind dreptul internaţional public, dreptul internaţional afacerilor, dreptul mediului şi o multitudine de articole şi lucrări în domeniul arbitrajului internaţional.

Profesorul Lutz a fost co-fondator - “Ecology Law Quarterly”, prima revista dreptul mediului în S.U.A. Dlui a prezidat Departamentul de Drept Internaţional al Asociaţiei Avocaţilor Americani; Co-fondator al Departamentului California Bar Stat de Drept Internaţional; In calitate de membru - State Department Legal Adviser's Advisory Committee, consilier juridic – “NAFTA Advisory Committee on Private Commercial Dispute Resolution”; Membru al Institutului de Drept American, este membru activ al Consiliului Consultativ de Cercetare “American Bar Foundation”.

A contribuit cu o experienţă extraordinară care a împărtăţit-o cu studenţii facultăţii noastre, şi îţi doreşte să se asigure că studenţii înţeleg  “preocupările inter-culturale implicate la  negocierea de acorduri internaţionale şi soluţionarea disputelor internaţionale.“

Robert E. Lutz a avut o întrevedere şi cu Dr. Sergiu Băieşu, Decanul Facultăţii de Drept al Universităţii de Stat din Moldova la care au discutat cele mai importante momente privind eventualele colaborări fructuoase dintre Facultatea de Drept, USM şi Southwestern Law School. 

Tel + 373 22 57 78 01
Fax + 373 22 57 78 53
Copyright © 2018 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.