La data 22 mai 2023, s-a desfășurat ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursului pentru cel mai creativ video la tema: „UE – Moldova: împreună mai puternici”/ “EU – Moldova: Stronger together”/ “UE – Moldavie: plus forts ensemble”, inclus în Programul activităților prilejuite de Ziua Europei 2023, organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Concursul a fost implementat de Dr.Natalia Zamfir, conf.univ. la Departamentul Drept Internațional și European și Dr.hab.Olesea Plotnic, prof.univ. la Departamentul Drept Privat, mebrii Catedrei Jean Monnet EU4JUST în Studii UE pentru Protecția Drepturilor Omului și Metode Alternative de Soluționare a Litigiilor, finanțat de Uniunea Europeană, fiind organizat de către Departamentul Drept Internațional și European și Departamentul Drept Privat, Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova, având în calitate de parteneri Asociația Henri Capitant de Cultură Juridică din Moldova / AHCCJ și Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație / ASPIRE.

La Concursul desfășurat în perioada 10 aprilie 2023 – 22 mai 2023, studenții anului II ai Facultății de Drept au depus 7 videouri, cu o durată de până la 5 min, prezentate în limba engleză și realizate în grup. Participanții au expus creativitatea într-un videoclip, în care au explicat modul în care percep ei importanța integrării Moldovei în Uniunea Europeană.

Locul I a fost decernat videoului cu genericul: „Why did your country choose to be a part of the European Union?” prezentat de Alex-Cristian Timoc și Vlada Rusu.  Locul doi a fost oferit videoului cu genericul: „Waste management, EU framework”, elaborat Gogoi Bogdan, Popa Valeria, Bușila Valeria, Butnaru Aliona și locul trei a obținut videoulul cu genericul: „Legislative regulation of air quality”, elaborat de Vlada Rusu, Sîrbu Mihaela și Mihailov Maria.

În cadrul Concursului, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și partenerii Proiectului EU4JUST au oferit participanților premii, în funcție de rezultatele anunțate de Comisia de Selecție. Fiecare aplicant a beneficiat de certificat de participare.

Published joi, 25 mai 2023

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved