Studenții Filierei Francofone, Facultatea de Dreptau avut o experiență de neuitat în cadrul Programului de mobilitate la Paris, unde au avut ocazia să viziteze una dintre cele mai cunoscute universități din lume -celebra Universitate Sorbona.

În cadrul acestei vizite, tinerii francofoni au participat la diverse activități academice și culturale, explorând bogăția istoriei și a patrimoniului cultural al acestei prestigioase instituții.

Un moment special al vizitei l-a constituit întâlnirea cu Philippe Loubière – filolog, politolog și comentator politic, cu care au purtat un dialog provocator și informativ despre cultură, politică și drept. Această discuție a oferit studenților o perspectivă amplă și interdisciplinară asupra relației dintre aspectele culturale și juridico -politice în societatea contemporană.

Discuția a acoperit subiecte variate, de la influența culturii asupra sistemului juridic la modul în care politicile publice și deciziile legislative pot afecta diversitatea culturală. Studenții au avut oportunitatea să pună întrebări pertinente și să învețe din experiența și cunoștințele profesionistului din domeniul filologiei și politologiei Philippe Loubière.

Expertul a vorbit, de asemenea, despre importanța promovării și protejării limbii franceze și importanța acesteia în valorificarea Francofoniei la nivel mondial.

 Întâlnirea  cu Philippe Loubière va fi, cu siguranță, o sursă de inspirație pentru studenții francofoni.

Published joi, 28 martie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved