Într-o atmosferă plină de entuziasm și dedicare pentru promovarea cunoașterii și schimbului academic, studenții Filierei Francofone Drept a USM s-au întâlnit cu Secretara Generală a Colegiului Juridic Franco-Român. Această întâlnire de înaltă importanță a fost găzduită de Universitatea de Stat din Moldova, sub coordonarea Decanului Facultății de Drept, Domnului Sergiu Brînza, doctor habilitat în drept, profesor universitar.

Începutul întâlnirii: Încrederea în capacitățile studenților francofoni

Agenda zilei a debutat cu o întâlnire productivă între reprezentanții Facultății de Drept și Doamna Elena Pacea. Domnia sa a adresat un discurs încurajator fiind punctate condițiile detaliate de admitere a Universității de Stat din Moldova în cadrul Consorțiului, exprimându-și profunda încredere în capacitățile și dedicația studenților francofoni în fața exigențelor și materiei de drept european.

„Suntem conștienți de volumul de muncă și responsabilitatea pe care o implică acest proiect. Cu toate acestea, acesta va reprezenta cu adevărat un pas imens și tangibil în procesul de internaționalizare a USM, în special a Facultății de Drept, prin intermediul Filierei Francofone”, a declarat dr.hab., prof. univ. Sergiu Brînza.

Colaborare și Angajament: Consolidarea Legăturilor Francofone

Activitatea comună a Universității Paris 1 Panthéon Sorbona și Universității de Stat din Moldova în cadrul Consorțiului cu cele 16 universități a demarat cu o serie de discuții constructive. Principala temă dezbătută a fost pregătirea și participarea la concursul de elocință programat pentru data de 16 aprilie la București. Acest concurs reprezintă o oportunitate deosebită pentru studenții Filierei Francofone de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele în fața unui public select.

„Participarea noastră la acest concurs este nu doar o oportunitate de a ne testa abilitățile, ci și un moment de afirmare a angajamentului nostru față de excelență academică și colaborare internațională”, a menționat unul dintre studenții prezenți.

Începând cu săptămâna viitoare echipele participante la concursul de elocință vor avea sesiuni de pregătire online, ghidate de profesorii din cadrul instituțiilor vizate.

Asigurarea Calității și Învățării Interdisciplinare

Pe lângă discuțiile legate de concursul de elocință, întâlnirea a evidențiat și importanța asigurării calității educației și a învățării interdisciplinare. Prin implicarea activă a studenților în proiecte internaționale și schimburi academice, Filierea Francofonă a Facultății de Drept a USM continuă să promoveze diversitatea culturală și lingvistică în rândul viitorilor profesioniști în domeniul juridic.

„Această întâlnire este doar începutul unei colaborări fructuoase între universitățile noastre. Ne așteaptă numeroase provocări și oportunități, iar împreună suntem hotărâți să le abordăm cu încredere și determinare”, a concluzionat Doamna Elena Pacea.

În concluzie, întâlnirea dintre studenții Filierei Francofone Drept și Doamna Elena Pacea a reprezentat un moment de înaltă importanță în promovarea schimbului academic și consolidarea relațiilor francofone în domeniul juridic.

 

Published luni, 1 aprilie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved