Proiectul studenților Filierei Francofone a Facultății de Drept a USM a fost selectat câștigător în cadrul apelului “Créer, transformer, innover, exceller!#30Ans de l’AUf-ECO, organizat de Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală.

Proiectul “Participation au concours Charles Rousseau” are ca scop final alăturarea la Rețeaua Francofonă de Drept Internațional și consolidarea colaborării Universității de Stat din Moldova cu ceilalți membrii ai rețelei, participarea la conferințe științifice internaționale, dar și prestarea excepțională în cadrul concursului, care va avea loc între 5-12 mai 2024 la Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia.

Proiectul câștigător va primi sprijinul financiar și logistic al AUF-ECO cu scopul dezvoltării și implantării acestuia,aducând beneficii semnificative atât participanților, cât și comunității academice. Bursa câștigată va acoperi cheltuielile de transport și logistice ale echipei.

Echipa care va reprezenta Universitatea de Stat din Moldova la Concursul Charles Rousseau 2024 este formată din studentele filierei francofone a Facultății de Drept: Beatricia Pîrlog, Cătălina Caraman, Olivia Vascan (anul II) și Emilia Tagadiuc (anul III). Echipa beneficiază de îndrumarea expertă a profesorilor Aurel Băieșu, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Olga Dorul, doctor în drept, conferențiar universitar, Doina Cazacu, doctor în drept, conferențiar universitar din cadrul Departamentului Drept Internațional și European și Vitalina Băhneanu, doctor în filologie, conferențiar universitar, coordonatoare a Filierei Francofone Drept.

Adresăm mulțumiri Agenției Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală pentru oportunitatea acordată și urăm mari succese echipei.

 

Published marţi, 2 aprilie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved