Cadrele didactice de la Departamentul Drept Public al Facultății de Drept a USM, dr., conf. univ., Svetlana Slusarenco (Directorul Școlii doctorale), dr., conf. univ. Oleg Pantea (Prodecan) și magistru Cristina Popovici (Prodecan) au vizitat Liceele „Mihail Sadoveanu” și „Mihai Eminescu” din mun. Hîncești în contextul campaniei de promovare lansate de conducerea USM.

 

Întâlnirile propriu-zise s-au desfășurat în incinta sălilor de clasă, cu participarea directoarelor de licee, a profesorilor și cca 60 absolvenți ai claselor a XII-a.

 

Evenimentul a debutat cu prezentarea celor 11 Facultăți ale USM, oportunităților de instruire, activitățile extracuriculare, asigurarea cu cazare în căminele studențești.

Totodată, a fost realizată o informare detaliată a beneficiarilor despre Facultatea de Drept a USM, condițiile de admitere la facultate, caracteristica specialităților învățate și a profesiilor care pot fi îmbrățișate.

 

Elevii și profesorii au avut posibilitatea să pună întrebări de interes cu privire la învățământul superior la USM, durata studiilor, contractele de studii, disciplinele predate, programele post licență, alte subiecte.

 

Directoarele liceelor, dna Lidia Podgorniac și dna Ana Plăcintă, care au facilitat întâlnirile, ne-au mulțumit pentru prezența reprezentanților USM în teritoriu, evidențiind importanța acestor interacțiuni pentru absolvenți, în măsura în care ultimii vor avea posibilitatea să se documenteze mai în profunzime cu privire la admiterea 2024.

 

La finalul evenimentului, liceenilor le-au fost oferite broșuri informative cu privire la USM și Facultatea de Drept a USM, ghid al profesiilor juridice, dar și un afiș pentru expunerea publică a ofertelor de instruire la Universitatea de Stat din Moldova.

 

Campania de promovare a USM este un eveniment care se desfășoară anual la inițiativa conducerii instituției cu scopul de a transmite claselor absolvente din licee, colegii, mesaje deslușite despre facilitățile studiilor de la Universitatea de Stat din Moldova.

 

Pentru mai multe detalii privind Campania de promovare lansată de USM, consultaţi paginile web: www.usm.md și www.dreptusm.md.

Published vineri, 5 aprilie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved