Evenimentul a reunit membri importanți ai comunității juridice și academice pentru a reflecta asupra progresului și a contribuțiilor aduse de ASD de-a lungul anilor.

Moderată cu măiestrie de Curoșu Doru, gala a inclus discursuri inspiraționale și panouri de discuții în care au fost abordate teme relevante din domeniul justiției și al educației juridice. Participanții au avut ocazia să se bucure de momente de reflecție, să schimbe idei și să își exprime opiniile și preocupările.

Printre invitați s-au numărat Rectorul USM, Decanul Facultății de Drept, precum și personalități importante din domeniul justiției, educației și al organizațiilor neguvernamentale.

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Prof. Dr. Șarov Igor, a fost cel care a deschis evenimentul, subliniind prin discursul său importanța implicării studenților în viața academică și socială.

Cu cuvânt de salut a intervenit şi Decanul Facultății de Drept, Domnul Serghei Brînza, doctor habilitat în drept, profesor universitar, care a adus în prim-plan perspectivele și direcțiile de dezvoltare ale educației juridice, oferit totodată și o privire retrospectivă asupra parcursului asociației și a perspectivelor viitoare.

Evenimentul a cuprins și Paneluri de Discuții, printre care Panelul de discuții nr.1, moderat de personalități de marcă din domeniul justiției și al educației, precum Igor ȘAROV (Rectorul USM); Adriana CAZACU-ȚIGAIE (Secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării); Eugen SINCHEVICI (Deputat în Parlamentul RM) și Serghei BRÎNZA (Decanul Facultății de Drept USM), care au împărtășit perspective și idei valoroase despre rolul tinerilor în societate.

Panelul de discuții nr. 2, care a adus în prim-plan experiențele și provocările unor avocați de succes din domeniul juridic, Roger GLADEI; Vlad BERCU și Maxim MACOVEI. Ei subliniind importanța formării academice în pregătirea viitorilor profesioniști.

Panelul de discuții nr.3, axat pe dialogul între reprezentanții instituțiilor de aplicare a legii și ai organizațiilor neguvernamentale, printre care și Veaceslav TOFAN (Director Executiv Amnesty International); Sergiu MURUZ – (Șef Adjunct al Inspectoratului de Poliție Centru); Vasile TACU – (Șeful Serviciului ,,Interacțiune Comunitară” al Secției Coordonarea Activității Securitate Publică al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău) și Petru MALAI – (Șeful Secției Urmărire Penală al IP Centru), evidențiind necesitatea colaborării pentru promovarea valorilor și a drepturilor fundamentale.

În cea de a doua parte a evenimentului cuvântul a fost dat președinților fosturilor board-uri ale ASD, care au adus un omagiu istoriei și contribuțiilor esențiale ale fiecărei generații la dezvoltarea asociației.

Cei 10 ani de activitate reprezintă nu doar un prilej de sărbătoare, ci și un moment de reflecție asupra modului în care am influențat și am modelat comunitatea noastră.

Asociația Studenților în Drept își exprimă gratitudinea față de toți cei care au susținut și au fost alături de-a lungul acestor 10 ani și își reafirmă angajamentul de a continua să promoveze excelența academică, să sprijine dezvoltarea profesională și să contribuie la progresul comunității juridice.

De asemenea, suntem profund recunoscători și transmitem sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la succesul GALEI ASD: echipa de organizare, cadrele didactice și sponsorilor care au fost prezenţi la acest eveniment:

– Gladei & Partners

– BAA ,,Panțîru și Partenerii”

– Juridice.md

– Amano Restaurant

– Rădăcini

– Mini Terrios

– Corina’s Desserts

– Cărturești

– Area 25

– ⁠Roslin Solutions SRL

Published vineri, 5 aprilie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved