În data de 25 aprilie 2024, magistrata Ambasadei Franței din București, Simona Pavel a efectuat o vizită la Facultatea de Drept a Universității de Stat pentru a discuta despre cooperarea juridică și legăturile francofone cu studenții din Filiera Francofonă.

În cadrul întâlnirii, magistrata Simona Pavel a ținut o prezentare captivantă despre sistemul juridic francez și a discutat despre oportunitățile de stagii și schimburi academice disponibile pentru studenții de la Facultatea de Drept. Ea a subliniat importanța cunoașterii limbii franceze și a familiarizării cu practicile juridice franceze pentru viitorii avocați și juriști.

În plus, magistrata a răspuns întrebărilor studenților, oferindu-le o perspectivă valoroasă asupra experienței sale profesionale și a provocărilor din domeniul juridic internațional.

Adrien Chouikha elev în avocatură a subliniat importanța colaborării între instituțiile academice și ambasade în promovarea educației juridice și a înțelegerii interculturale.

Totodată Adrien Chouikha a oferit o incursiune în domeniul stagiilor de practică de avocatură și notariat.

Prezent la întâlnire a fost și prorectorul Vladimir Dolghii, care a rămas plăcut surprins de activitățile desfășurate în cadrul filierei și implicarea studenților în practicile internaționale.

Vizita magistratei a oferit studenților o perspectivă valoroasă asupra sistemului juridic francez și a cooperării juridice internaționale.

Published marţi, 30 aprilie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved