Echipa de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM), participantă la concursul de drept internațional Charles Rousseau, a avut o întâlnire productivă la sediul Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, la Bruxelles, unde ambasadoarea, șefa Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, Daniela Morari și ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei și Marele Ducat de Luxemburg, Viorel Cibotaru, i-au întâmpinat călduros pe membrii echipei.

În cadrul întâlnirii, discuțiile au fost axate pe importanța implicării studenților în procesul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în special, aprofundarea cunoștințelor și specializarea în dreptul european.

Impresionați de intensitatea proceselor și complexitatea acțiunilor desfășurate în contextul agendei de aderare a Republicii Moldova la UE, studenții s-au familiarizat cu detalii si elemente cheie privind procesul negocierilor de aderare, etape care le presupune, respectiv și eventualul calendar.

De asemenea, un aspect important al întâlnirii a fost promovarea francofoniei  în contextul internațional. Excelența sa, Daniela Morari, fiind fostă absolventă a filierei francofone de la Facultatea de Drept USM, și-a împărtășit experiențele și oportunitățile, de care a beneficiat, grație studiilor universitare în limba franceză. Acest exemplu este nespus de motivant pentru tinerii studenți.

Published miercuri, 15 mai 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved