Evenimentul a fost oficiat de Directorul Școlii Doctorale Științe Juridice și Economice USM, SLUSARENCO Svetlana, dr., conf. univ., care a salutat doctoranzii și invitații la Conferință, subliniind faptul că acest eveniment are drept scop crearea și instituționalizarea unei platforme de comunicare, schimb de idei, concepții științifice și a rezultatelor cercetărilor obținute de participanți, în vederea promovării principiilor științei modern. În cadrul manifestării au participat peste 70 de studenți-doctoranzi, conducători științifici și profesori universitari.

Cuvânt de salut a avut Decanul Facultății Științe Economice, Dna HĂMURARU Maria, dr., conf. univ., care a menționat că evenimentul şi-a propus să creeze un spaţiu de diseminare a rezultatelor cercetării în domeniul jurisprudenței, dar şi în domenii interdisciplinare, de mare interes atât pentru mediul academic, cât şi pentru practicieni. Totodată, a remarcat efortul depus de Directorul Școlii Doctorale Științe Juridice și Economice USM, în vederea organizării acestei conferințe și reunirii doctoranzilor din domeniul juridic și economic.

Dl SMOCHINĂ Andrei, dr. hab. prof. univ., a susținut că activitatea de totalizare a cercetărilor doctoranzilor reprezintă o platformă excelentă ce catalizează valoroase conexiuni între doctoranzi, dar și între aceștia și  profesioniștii din domeniul respectiv.

La rândul său, dl ARSENI Alexandru, dr. hab. prof. univ.,  asigură că misiunea cercetării știinţifice este de a genera cunoaștere și de a transmite, difuza și valorifica cunoștinţele acumulate prin cercetarea știinţifică.

La eveniment au fost prezenți: Directorul Școlii Doctorale, Dna SLUSARENCO Svetlana, dr., conf. univ.;  Decanul Facultății Științe Economice, Dna HĂMURARU Maria, dr., conf. univ.; dl ARSENI Alexandru, dr. hab. prof. univ., dl SMOCHINĂ Andrei, dr. hab. prof. univ., dna  CIOBANU Rodica, dr. hab. conf. univ., dl NEGRU Andrei, dr. hab. prof. univ., dna  COJOCARU Maria, dr., conf. univ.,  dna BULAT Veronica, dr., conf. univ., dna BUZDUGAN Adriana, dr., conf. univ., dl  PANTEA Oleg, dr., conf. univ.

În cadrul acestei manifestări științifice, doctoranzii și-au valorificat cercetările și rezultatele obținute pe parcursul studiilor la doctorat, oferinduli-se posibilitatea realizării unui schimb de idei și concluzii cu profesioniștii mediului academic, cu colegii din Școala Doctorală, precum și cu publicul inițiat în aceste două domenii de bază ale unei societăți moderne și democratice. Axându-se pe particularitățile fiecărui domeniu în parte, cel juridic și economic, discuțiile și dezbaterile s-au axat în mod prioritar pe abordarea și evidențierea priorităților cercetării din domeniul economic și juridic și impactul lor asupra societății contemporane. Doctoranzii și-au prezentat comunicatele  pe domeniile de cercetare, astfel că s-a eficientizat maxim mediul de discuții dintre reprezentanții aceluiași domeniu.

Evenimentul a constituit un prilej favorabil pentru tinerii cercetători, demonstrând că sunt nu doar consumatori de informație, dar și generatori de cunoștințe prin cercetarea ştiinţifică, și care oferă răspuns la provocările de modernizare din varii domenii, în special, din sfera economică și cea juridică. Organizatorii și-au propus să încurajeze atât practica modernă, rezultativă și novatoare, cât și să constituie o pistă de prezentare a experiențelor și a schimbului de informații necesare scrierii și susținerii publice a tezei de doctorat.

 

Published miercuri, 25 septembrie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved