La 16 octombrie curent, în sala de conferință „Victor Volcinschi”, bl. II USM, s-a desfășurat ședința Consiliului Facultății de Drept cu participarea Prim-prorectorului USM, dr. hab., prof. univ., doamna Otilia Dandara, unde au fost discutate subiecte relevante privind procesul de studii în anul universitar 2024 – 2025 și perspectivele de dezvoltare ale facultății.

În debutul ședinței, decanul Facultății de Drept, dr. hab., prof. univ., Serghei Brînza, a mulțumit conducerii USM, cadrelor didactice, personalului tehnic, studenților, absolvenților facultății care au contribuit la organizarea și desfășurarea Conferinței științifice internaționale aniversare, „REALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE ALE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI JURIDIC NAȚIONAL. 65 de ani în serviciul jurisprudenței naționale”. „Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea fiecăruia din voi, buna organizare și pentru faptul că ați fost alături la toate etapele evenimentului, care va rămâne în memorie pentru mulți, mulți ani. De menționat că în cadrul conferinței s-au înregistrat nu mai puțin de 280 de vorbitori, cu tematici de interes national și internațional. A fost un eveniment de anvergură, care i-a marcat pe toți cei care trec sau au trecut prin băncile facultății…”.

Prim-prorectorul a mulțumit la rândul ei administrației facultății, tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea Conferinței aniversare la 3-4 octombrie curent, „Desfășurarea acestui eveniment științific aniversar a demonstrat încă odată capacitățile Facultății de Drept de a organiza astfel de manifestări. Vă mulțumesc și eu pentru această dăruire cu care v-ați dedicat la organizarea conferinței, sunteți cu adevărat prima facultate din țară, cu cei mai buni discipoli și, anul acesta, cei mai numeroși studenți/masteranzi la admitere. Felicitări tuturor cu acest prilej și s-o țineți tot așa mai departe”.

În semn de prețuire pentru contribuția substanțială adusă la dezvoltarea Facultății de Drept, rectoratul a acordat Diplome de mențiune ale USM reprezentanților facultății:

– Olaru Aurora, specialist superior, decanatul Facultății de Drept

– Țurcanu Albina, specialist superior, decanatul Facultății de Drept

– Beschieru Liliana, specialist superior, decanatul Facultății de Drept

– Grosu Valentina, specialist superior, decanatul Facultății de Drept

– Ghidion-Popescu Svetlana, specialist superior, decanatul Facultății de Drept

– Colțeniuc Anatol, specialist superior, decanatul Facultății de Drept

– Furculiță Dan, specialist superior, decanatul Facultății de Drept

– Mărgineanu Aliona, specialist superior, departamentul Drept public

– Tinco Ina, specialist superior, departamentul Drept procedural

– Stamatova Nadejda, specialist superior, departamentul Drept privat

– Bănărescu Ana-Maria, specialist, departamentul Drept internațional și europeană

– Bradu Sabrina, specialist, departamentul Drept penal

– Brînzan Parascovia, administrator principal, Facultratea de Drept

– Luca Cristian, președintele ASD, Facultatea de Drept

– Lutenco Vladislav, președintele ELSA, Facultatea de Drept

– Cherdevară Raluca-Rusanda, Președinte al sindicatului studențesc

– Descălui Evelina, secretar al Consiliului Facultății de Drept

– Chiaburu Laurențiu, masterand, Facultatea de Drept.

În cadrul ședinței s-a mai discutat despre: monitorizarea traseului angajabilității absolvenților de la Ciclul I – Licență și de la Ciclul II – Master: mecanisme existente și perspective de îmbunătățire; evaluarea gradului de acoperire cu materiale didatice a tuturor disciplinelor; actualizarea acordurilor de cooperare cu autoritățile statului; și rezultatele concursului granturilor doctorale.

Decanul Facultății a menționat că ședințele Consiliului sunt o bună oportunitate de a discuta problemele curente și de a identifica, împreună cu profesorii și studenții soluții viabile care să îmbunătățească activitatea USM și a procesului de studii la drept.

 

Published joi, 17 octombrie 2024

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved