Prima   /  Infocentru   /  Evenimente / Felicitarea absolventei Facultății de Drept a USM, Nadejda Hîncu, PROMOȚIA 2021, adresată absolvenților Facultății.
Felicitarea absolventei Facultății de Drept a USM, Nadejda Hîncu, PROMOȚIA 2021, adresată absolvenților Facultății.
11.07.2021                   imprimare

Patru ani:

Patru ani de învățătură, de dubii, de veselie de responsabilitate.

Patru ani de stres, tinerețe, studenție, petrecuți alături.

Patru ani în care ne-am format. Ne-am dezasamblat pe bucăți și ne-am strâns din nou, luând decizii peste decizii de care părticică se unește cu care. Patru ani în care ne-am construit.

Țineți minte primele lecții? Când ne-au dat de înțeles că suntem niște trandafiri care încă nimic nu cunosc? Patru ani mai târziu putem zice că ne cunoaștem pe noi înșine. Ne cunoaștem limitele. Cunoaștem și cum să le trecem.

Dreptul nu este doar o facultate și o diplomă de obținut. Dreptul este un stil de viață, un mod de a gândi, de a proceda. Dreptul este un fel de a fi. Deja, este un fel de al nostru. Un fel în care, dacă aș zice 21, 41, 190 (2), 4 ani - noi ne vom înțelege.

Dreptul, spre deosebire de multe  alte facultăți, nu se învață din cărți. El necesită mai mult - curaj, creativitate, tărie de caracter. Simțiți cum după patru ani le-am dobândit?

            Patru ani de studenție. Patru ani care zice lumea că au fost cei mai frumoși - ani prin care deja am trăit și noi și putem zice: au fost frumoși. Au fost grei, deseori imposibili, cu stres la limită și nopți nedormite. Și totuși, frumoși.

            Au fost anii în care ne-am căpătat prieteni pentru întreaga viață. Ani în care am devenit parte din comunitatea specialiștilor în drept. Din comunitatea pe care azi am ajuns să o numim astfel,  încât ne lasă o senzație dulce în cerul gurii și de căldură în suflet - o numim "a noastră" . Au fost ani în care ne-am dovedit zi de zi, ca să putem răzbatem, să luptăm, să demonstrăm, să încercăm iar și iar pentru că dreptul este, totuși, caracter.

Și împreună, colegi, am reușit. Suntem licențiați în drept.

Profitând de ocazie înainte de final, vreau să mulțumesc grupei anglofone, grupei mele. Mulțumesc pentru amintiri. You guys are the best!

Din partea tuturor studenților, vin cu mesaj de mulțumire pentru părinți, rude și prieteni. Nu cred că există cuvinte care vor exprima cât de mult apreciem prezența voastră în viața noastră.

Și în final, domnule Decan, stimați profesori, onorată asistență, vă mulțumim pentru că ați fost împreună cu noi în acești patru ani. Mulțumesc pentru că ați stat în fața noastră, ați fost în spatele nostru, dar întotdeauna ați fost alături.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2021 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.