Prima   /  Infocentru   /  Anunțuri / Invitaţie la Conferinţa Interuniversitară "Democraţia europeană la tine acasă", găzduită de către Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova
Invitaţie la Conferinţa Interuniversitară "Democraţia europeană la tine acasă", găzduită de către Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova
20.04.2016         

 

CONFERINŢĂ INTERUNIVERSITARĂ

"DEMOCRAŢIA EUROPEANĂ LA TINE ACASĂ"

 

 

Chişinău

11 mai 2016


INVITAŢIE

Vă invităm să participaţi în calitate de audient sau vorbitor la Conferinţa Interuniversitară "Democraţia europeană la tine acasă", care va fi găzduită de către Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, la Chişinău, la 11 mai 2016, orele 10.00.

În contextul semnării Acordului de Asociere RM - UE, valorile şi principiile europene vor fi transpuse la noi acasă prin textul actelor normative adoptate şi reformarea sistemelor din ţară. În acest context, aspirând la integrarea în UE, este stringentă informarea tinerilor şi participarea acestora la promovarea democraţiei şi a valorilor europene.

Conferinţa este deschisă pentru participarea studenţilor, masteranzii facultăţilor de drept a unei universităţi din Republica Moldova şi tinerilor jurişti. Evenimentul va oferi participanţilor ocazia de a reflecta şi discuta asupra valorilor europene şi rolul instituţiilor Uniunii Europene, funcţionalitatea acestora şi modalităţi de implicare a cetăţenilor în politica europeană, integrare europeană, precum şi alte subiecte relevante.

Conferinţa va avea loc în blocul IV al Universităţii de Stat din Moldova, str. Alexei Mateevici, 60, aula 222, Chişinău, Republica Moldova. Conferinţa se va desfăşura în limba română.

Cei care vor opta pentru calitatea de vorbitor, vor putea alege una dintre temele propuse, după cum urmează:

  • Ce înseamnă democraţia europeană;
  • Valorile şi principiile democraţiei europene;
  • Rolul instituţiilor europene şi al Parlamentului European în păstrarea şi promovarea valorilor democratice;
  • 9 mai - Ziua Europei;
  • Integritatea ca valoare fundamentală a unei democraţii.

Fiecare vorbitor va avea la dispoziţie 10 - 15 minute pentru discursul său, iar rezumatul acestuia va fi ulterior publicat (pe site-ul IRP, www.irp.md, precum şi în Biblioteca Virtuală a Cărţii Juridice, www.cj.md).

Vă rugăm să vă înregistraţi pentru Conferinţă, fie că optaţi pentru calitatea de vorbitor, fie audient, până la data de 2 mai 2016, numărul de participanţi fiind limitat. Pentru înregistrare, urmează să transmiteţi un mesaj, care va include informaţia cu privire la: numele, prenumele Dvs., date de contact şi calitatea de participant pentru care optaţi, la adresa de e-mail: rabei.olga@yahoo.com sau la numărul de telefon 0790 05 253. Persoana de contact: Olga RABEI.

De asemenea, Vă invităm să transmiteţi textul discursului Dvs. până la 7 mai 2016. Sunt încurajate prezentările Power Point şi alte metode interactive (video-uri, etc.).

Pentru orice întrebări privind organizarea şi desfăşurarea Conferinţei, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: rabei.olga@yahoo.com sau la numărul de telefon 0790 05 253. Persoana de contact: Olga RABEI.

Evenimentul va fi desfăşurat de către Institul de Reforme Penale în cadrul proiectului "Promotori pentru democraţia europeană", iniţiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Asociaţia INVENTO, în cadrul proiectului "Acţiune pentru Justiţie".

Notă: Cheltuielile de transport vor fi rambursate participanţilor ce îşi fac studiile sau activează într-o altă localitate decât municipiul Chişinău, conform tarifelor Î. S. "Gările şi Staţiile Auto".

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 

              

Testimonials

Dreptul este un legamânt trainic de pace între oameni. Ceea ce este juridic este si pacific, chiar daca moralmente e evident injust. Francesco Orestano

Nu-ți depăși niciodată drepturile, și ele vor deveni curând nelimitate. Jean-Jacques Rousseau

Justiția e ca aritmetica, unde, dacă lipsește verificarea, nu se poate afirma că a fost exact calculul. Giuseppe Rovani

 
Date de contact str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova
E-mail: decanatdrept@gmail.com
Web-Stat site statistics
© 2021 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Toate drepturile rezervate.